Kultúra

Ismét közös filmet forgat Ryan Gosling és a Kaliforniai álom rendezője

A kirobbanó sikerű musicaljük után a történelem leghíresebb űrhajósának életét fogják filmre vinni.

Izgalmas projektet jelentett be a Universal Pictures stúdió, amelynek égisze alatt az idén agyonmagasztalt és hét Arany Glóbuszra is jelölt Kaliforniai álom című musicalt író-rendező Damien Chazelle és a film főszerepét játszó Ryan Gosling összefogásával

életrajzi film készül a Holdat is megjáró Neil Armstrongról.A produkciónak már a címe is megvan: First Man (Első ember) és igen: miként azt már a felvezetésből sejteni is lehet, a legendás Armstrong szerepét nem más fogja játszani, mint a korábban Oscarra is jelölt, jelenleg pedig Golden Globe-ra esélyes Gosling.

Ryan Gosling fogja játszani az űrhajóslegenda Neil Armstrongot. Fotó: Getty Images
Ryan Gosling fogja játszani az űrhajóslegenda Neil Armstrongot. Fotó: Getty Images

Már az alapkoncepcióból és a címből is lejönne, de azért a rend kedvéért a stúdió is megerősítette, hogy az Armstrong életútját elmesélő First Man elsősorban a holdra szállás történelmi eseményére fog koncentrálni, magyarán sokat láthatjuk majd szkafanderben és az Apollo-11 fedélzetén Goslingot, aki Tony Goldwyn (From the Earth to the Moon) és Mark Wheeler (Apollo 13) után az űrhajóst valaha megformáló harmadik színész lesz.

A First Man forgatókönyvét a Spotlight: egy nyomozás részletei szkriptjéért Oscart nyert Josh Singer írja James R. Hansen First Man: The Life of Neil A. Armstrong (Első ember: Neil A. Armstrong élete) című könyve alapján. A produkció forgatása valamikor 2017 második felében veheti majd kezdetét. Addig is Chazelle és Gosling első közös alkotása, a zseniális Kaliforniai álom (előzetes itt) tegnap óta már a magyar mozikban is látható.

Forrás: The Hollywood Reporter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik