Spanish artist, sculptor and painter, Pablo Picasso (1881-1973) pictured smoking a cigarette as he examines one of his sculptures at his house near Cannes in France circa 1960. Versions of Picasso's painting Les Demoiselles d'Avignon can be seen along with other works on the wall behind the artist. (Photo by DGL/Paul Popper/Popperfoto/Getty Images)
Kultúra

Széklettel is festett Picasso

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 12. 29. 11:13

A titokról a művész unokája, Diana Widmaier Picasso lebbentette fel a fátylat.

Korábban a témában:

A néhány héttel ezelőtt megjelent A művészeti világ száz titka: Minden, amit mindig is tudni akartál a művészekről, gyűjtőkről és kurátorokról, csak féltél megkérdezni című könyvből számos furcsaság derül ki, mind közül a legmeglepőbb azonban a XX. századi avangárd leghíresebb képviselőjéhez, Pablo Picassóhoz kapcsolódik, hiszen a festő unokája, Diana Widmaier Picasso szerint a művész egyik, 1938-ban született csendéletének

almája nem holmi festékkel, hanem akkor hároméves lánya, Maja székletével került fel a vászonra.

Picasso egyébként azt vallotta, hogy az anyatejjel élő gyerekek széklete egyedi textúrájú és színű, ezért művészeti célokra épp ideális.

Fotó: Paul Popper/PopperPhoto/Getty Images/Europress
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.