Kultúra

Meghalt Debbie Reynolds, Carrie Fisher édesanyja

A legendás hollywoodi színésznő, Debbie Reynolds 84 éves volt, egy nappal élte túl lányát, Carrie Fishert, akit szintén gyászol a világ. Reynolds szerdán került kórházba légzési nehézségekkel a Buzzfeed News szerint. A TMZ azt írja, az idős színésznő stroke-ot szenvedett.

Halálának hírét az ügynöke erősítette meg. Fia, Todd Fisher azt mondta, “édesanyja Carrie-vel akart lenni”. A TMZ úgy tudja, Reynolds és fia épp Carrie Fisher temetése ügyében ültek le tervezni, amikor a Reynolds rosszul lett. A mentőket Todd Fisher hívta ki.

A színésznő több mint 70 évig volt a pályán, egyik legismertebb alakítását az Ének az esőben című musical filmben nyújtotta. Sorozatokban is megjelent a sikerfilmek mellett, a Will és Grace-ben nyújtott alakításáért még Emmy-díjat is kapott.

Három házassága volt, az első Eddie Fisherrel botrányos válással végződött, miután a férfi félrelépett Elizabeth Taylorral. Reynolds 1960-ban és 1984-ben házasodott újra meg újra. Lányával való kapcsolata különleges volt, erről önéletrajzi könyvében Carrie Fisher is kitért. Ezt később meg is filmesítették Meryl Streep és Shirley MacLaine főszereplésével. Az egymás szomszédságában lakó anyáról-lányáról dokumentumfilmet is készítettek.

Külön szívszorító, hogy mivel Carrie Fishernek nem volt csillaga a hírességek hollywoodi sétányán, mindenki Reynolds csillagára tette le a megemlékezés virágait és mécseseit. Sajnos aktuálissá vált a helyük.

Érdekesség még róla, hogy a hollywoodi filmes ereklyék szenvedélyes gyűjtője volt, pl. ő vásárolta meg azokat a piros topánkákat, amiket Dorothy viselt az Ózban. Humanitárius ügyekben is kiállt elvei mellett: a mentális betegségekben küzdők részére létrehozott alapítványt segítette, amiért idén díjat is kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik