Kultúra

Történelmet írt a Walt Disney

A stúdió átlépte azt a bevételi álomhatárt, amelyet korábban soha egyetlen filmgyárnak sem sikerült.

Kész, vége: megcsinálta a Walt Disney, amelynek éves összbevétele a mai napon

elérte a történelmi rekordot jelentő 7 milliárd dollárt.

Ebből mostanáig 4,3 milliárdot gyűjtött “nemzetközi vizeken”, míg az említett álomhatár átlépéséhez még hozzájövő 2,7 milliárdot csak az Egyesült Államokban, amely (ki nem találod… és dobpergés:) szintén rekordnak számít – számol be róla a Deadline.

300x250

Részletek »

A Universal Pictures tavalyi, 6,89 milliárd zöldhasúval felállított rekordját a múltnak átadó Disney idei éve a legjobb példa az örök bölcsességre, miszerint “sok kicsi sokra megy”. Ezt úgy kell érteni, hogy hiába volt ott tavaly a stúdiónak a tengerentúlon minden idők legprofitálóbb produkciójává vált Star Wars: Az ébredő Erő, 2015-öt végül “csupán” 5,85 milliárddal zárták. Ezzel szemben idén nem kevesebb, mint 9 olyan filmjük is akadt, amely kasszasikerré vált és hozzásegítette Miki egéréket a bűvös 7 milliárdhoz.

A Disney fejőstehenei idén az Amerika Kapitány: Polgárháború (1,153 milliárd) a Szenilla nyomában (1,027 milliárd), a Zootropolis – Állati nagy balhé (1,023 milliárd), az A dzsungel könyve (966,6 millió), a Doctor Strange (653,1 millió), az Alice Tükörországban (299,5 millió), a Dwayne Johnson neve fémjelezte Vaiana (282,1 millió) és az I-re a pontot feltevő Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (290,1 millió) című alkotások voltak.

Persze már nincs sok hátra 2016-ból, de arra mérget vehetünk, hogy a stúdió bevétele december végéig még szélsebesen fog növekedni, hiszen a múlthéten a mozikba került Zsivány Egyes (előzetes itt) az első hétvégéjén világszerte bankot robbantott és a jegybevételek tekintetében még a legmerészebb várakozásokat is túlszárnyalta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik