Kultúra

Kaszát kapott a Marco Polo

A Netflix bejelentette, hogy 2 évad után véget ér a történelmi sorozat.

Történelmi sorozat megszüntetéséhez történelmi jelentőségű döntés dukál, tudniillik az évek óta szárnyaló Netflix eddig még soha nem szüntette meg egyetlen egy saját gyártású szériáját sem, azonban ez a “rekord” immár ugyanúgy a múlté, mint az a feltételezés, hogy valaha is elkészül a Marco Polo harmadik évada.

300x250

Részletek »

A nagy velencei felfedezőről szóló sorozat még 2014-ben indult útjára, azonban már az első évad sem produkált olyan nézettségi számokat, amelytől igazán elégedettek lehettek volna a Netflixnél. Mindazonáltal egy év mérlegelés után azért mégiscsak elkészítették a második évadot, amely a nyáron került fel a videostreaming-szolgáltató oldalára. Utóbb ez sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így jutottunk hát el oda, hogy most bejelentsék a széria végét.

A Marco Polo címszerepét a nem túl ismert Lorenzo Richelmy formálta meg, mellette pedig a Prometheus és a Mentőexpedíció című sci-fikből is ismerős Benedict Wong játszotta a széria másik főszerepét, a nagy Kubla kánt. A produkció fókuszában Marco Polo és az ő legendás ázsiai utazása állt, amely során gyakorlatilag újra felfedezte Kínát, illetve kapcsolatot teremtett a mongol uralkodóval. A széria többek között ennek a diplomáciai áttörésnek a történetét dolgozta fel.

Forrás: Empire

Ajánlott videó

Olvasói sztorik