Kultúra

Az Aranyéletben lassan tényleg minden darabjaira hullik

Az Aranyélet 5. része elég magasra tette a lécet. Örs brutális kivégzése, valamint AZ A BIZONYOS CSATAJELENET, az ukrán és cigány maffiózók között, Attila, Márk és Hollós szerepvállalásával olyan volt, hogy bármely amerikánus produkcióba is befért volna. Itt rajongtunk érte hosszan.

A második évad hatodik része nem tartogatott ennyire akciódús pillanatokat, de azért így is erős volt és meglepő momentumokat produkált.

aranyelet3

Gáll Feriről ismét kiderült, hihetetlen befolyása van és ahogy levezette, az állatorvos miként fogja meggondolni magát és jön vissza kiműteni a golyót Márkból, zseniális és vicces volt. Ennek az epizódnak abszolút ő volt a főszereplője, és nemcsak azért, mert az ő közbenjárásával maradt életben Márk, hanem azért is, mert miután lecsukták Hollóst, remekül coming outolt előtte a böri udvarán motivációiról és az őr ért sérelmekről.

Jankáról ismét kiderült, hogy egy pénzéhes rüfke, és tényleg nem a szerelem vezérli, hanem a fix egzisztencia megléte, és mindig oda csapódik, ahol ezt teljesülni véli. Az, hogy elintézte a házassági okiratokat egy nap alatt (Hollós BMW-jéért cserébe), eléggé aláhúzta ezt, plusz az ezáltal összegründolt pénzből Thaiföldre utazna és vinné az egész famíliát. Vicces volt azonban, ahogy Janka megpróbálja rábeszélni Attilát, valahogy járjon közbe Gáll Ferinél, mert

Endrének élnie kell, legalábbis még egy napig.

aranyelet1

Attila emiatt tököt növesztett, és úgy gondolta, csak azzal mentheti meg Hollóst, ha beismeri Gáll Ferinek, miatta hagyták ott az égő autóban annak idején. A féllábú oligarcha ezt nem viselte a legjobban, sőt, aztán még lánya, Bianka is otthagyta, segítve Attilát és Márkot a szökésben.

Az viszont már biztos, hogy nem lesz sétagalopp az elutazás, pláne, hogy Hollós az epizód végén kijött a börtönből (és nem történt vele ugyanaz, mint Tomcsával, pedig Gáll Feri elég jó beexponálta ezt). A kikerüléshez azonban kellett Mira is, aki megpróbálta jóvá tenni hibáját és ha már koholt dolgok miatt odajuttatta Hollóst, ki is szabadította a szomszéd ház térfigyelőjének felvételei segítségével. Ehhez kellett Zebegényi Géza is, aki az első pár rész alapján egy komoly törvényszolgát alakít, de most úgy tűnik szövetségesévé válhat a legfiatalabb Miklósinak.

A két utóbbi színész, Döbrösi Laura és Rajkai Zoltán erről keddi élő kibeszélőműsorunkban is mesélt, amit felvételről is érdemes visszanézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik