Kultúra

Verhetetlen az új Harry Potter a magyar könyvesboltokban

Erről árulkodik a Bookline aktuális sikerlistája, amelyet továbbra is J.K. Rowling kötete vezet.

Megőrizte elsőségét a Harry Potter és az elátkozott gyermek a Bookline sikerlistáján, és Kepes András könyve is maradt a második helyen. Harmadik lett Nyáry Krisztián festők szerelmeit bemutató kötete. A lista további folytatásában 30 új szereplő követelt magának helyet, női szerzők sikerét hozta a november, a közelgő karácsonyra való tekintettel pedig szakács-, és mesekönyveket találunk a legsikeresebb könyvek között..

Töretlenül vezeti a sikerlistát Harry Potter új története. A kötet kilenc évvel a Harry Potter és a halál ereklyéi megjelenése után mutatja be a főhőst, aki felnőtt családapaként tér vissza, hogy legkisebb fiával együtt újabb varázslatos kalandokba keveredjen. J.K. Rowling és a rendező John Tiffany történetét Jack Thorne drámaíró ültette át színpadra, a West Enden nagy sikerrel futó előadás szövegkönyve olvasható most magyarul.

Kepes András legújabb könyvében saját életfelfogását tárja elénk. A Világkép a szerzőtől megszokott humorral vezeti végig olvasóit a világ ismerős-ismeretlen tájain, Kelet-Európától Dél-Amerikán át a Közel-Keletig, miközben arra keresi a választ, hogyan lehetséges egymástól látszólag távoli kultúrák békés együttélése. A Világkép őrzi második helyét a Bookline sikerkönyvei között.

300x250

Részletek »

Nyáry Krisztián legújabb kötetében, a Festői szerelmekben izgalmas történeteken keresztül mutatja be a magyar képzőművészet legnagyobbjainak szerelmi életét. Hogyan tervezte meg Munkácsy Miklós szerepléseit felesége, mit gondolt Czóbel Béla Modok Mária képeiről?  Mindez kiderül a könnyed stílusú Festői szerelmekből.

Ötödik helyre került azonnal a megjelenés után Stephenie Meyer A Vegyész című kötete. A Twilight Saga írónője új regényében a kémek árulással és kiszámíthatatlan fordulatokkal teli világába vezeti be olvasóját. A Vegyész középpontjában egy okos és elszánt nő áll, aki valaha titkos ügynök volt, ám szép lassan kockázati tényezővé vált, azóta pedig folyamatos életveszélyben éli mindennapjait.

A toplista hetedik helyén landolt Jakupcsek Gabriella első könyve, a Megúszhatatlan. Az ország egyik legismertebb televíziós műsorvezetője a celeb szerepéből kilépve, meglepő őszinteséggel ír lányának a megúszhatatlan dolgokról: sikerekről és kudarcokról, házasságról és válásról, gyerekvállalásról és karrierről.

Az országosan ismert és kedvelt énekesnőnk Palya Bea legújabb könyvlemeze a Nappali dalok 14. helyen szerepel a Bookline sikerlistáján. A könyvből megtudhatjuk, hogy a húsklopfolásból is lehet zene, és megtanulhatjuk, hogyan dobhatjuk fel a mindennapi házimunkát egy dallal. A könyvben található húsz történet mellett eddig a korábban nem hallható dalokat is megkapjuk.

Ljudmila Ulickaja, az egyik legfontosabb kortárs orosz író, Jákob Lajtorjája című új regénye a XX. század viharos történelmén keresztül mesél jelenről és a múltról. A könyv középpontjában két, egymással soha nem találkozó ember története bontakozik ki, akik a legnehezebb pillanatokban is igyekeztek saját törvényeik szerint élni.

A Bookline havi bontásban megjelenő 50-es toplistáit ide kattintva lehet böngészgetni.

Forrás: Bookline, nyitókép: Mervai Márk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik