Kultúra

Idén is lesz szilveszteri Amadinda-Presser koncert

Immár 16. alkalommal fog közösen fellépni az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor.

Tizenhatodik alkalommal fog közös szilveszteri koncertet adni az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor. A műsor első részében a hagyományokhoz híven a legnépszerűbb darabok hangzanak majd el a zenekar repertoárjából, az éjfél előtti perceket pedig Johann Sebastian Bach zenéje fogja kitölteni.

Már az újévben egy Strauss-polkával folytatják, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor, illetve a tradicionális dzsesszt játszó Hot Jazz Band. A produkció az erre az alkalomra áthangolt LGT-számokkal fog véget érni.

A produkciót 19 órától és 22 óra 45 perctől is bemutatják majd december 31-én a Zeneakadémia nagytermében.

Az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor együttműködése több mint negyedszázados, először 1989-ben a Zeneakadémián a Drum Street Blues bemutatója alkalmából léptek együtt színpadra. A darabot Presser Gábor kifejezetten az ütőegyüttesnek komponálta. 1992-ben az Amadinda, az LGT és a Trio Stendhal közös lemezt készített Zörr címmel.

Az elmúlt években számos vendég lépett fel az Amadinda-Presser szilvesztereken, közöttük volt 2005-ben Marton Éva, 2013-ban Falusi Mariann, 2014-ben Karácsony János vagy tavaly Rúzsa Magdi.

Az idei szilveszter alkalmából jelenik meg a CD-mellékletet is tartalmazó Amadinda-Presser szilveszteri emlékkönyv, amely fotókkal, koncertműsorokkal, kottarészletekkel, jegyzetekkel vezeti végig az olvasót a 2001 utolsó napja óta tartó sorozaton. A könyvben az elmúlt 15 év szilveszteri vendégeinek rövid írásai is szerepelnek.

Forrás: MTI, nyitókép: Jegy.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik