Kultúra

A vasárnap érkező Aranyélet-epizódtól elszáll az agyad

Az új részben olyan akciójelenetet láthatsz, amilyet még Hollywoodban is megirigyelnének.

Az HBO-n vasárnap este lesz látható, de az HBO GO-n már most megtekinthető az Aranyélet második évadának ötödik epizódja, amelyben bizony felpörögnek az események a Miklósi család körül. Vannak benne mozifilmek látványát felülmúló akciójelenetek (közelharc, autósüldözés és kommandós akció is), de ebben az epizódban végre megismerhetjük Janka (Ónodi Eszter) múltjának eddig eltitkolt részleteit is.

Az akciójelenetet Párdányi Domonkos és csapata vezényelte, akik többek között olyan produkciókon dolgoztak, mint a Star Wars: Az ébredő Erő, az Exodus – Istenek és királyok, A kém és a Trónok harca. A négy napig forgatott csatajelenet, illetve az egy-egy napig forgatott közelharc, illetve kommandós akció igazi kuriózumnak számít a magyar sorozatok, de a filmek között is. Az HBO és a Laokoon Filmgroup alkotói Dyga Zsombor és Mátyássy Áron rendezőkkel, valamint Marosi Gábor vezető operatőrrel és a Laokoon producereivel olyan epizódot tettek le az asztalra, amely minden bizonnyal mérföldkő lesz a hazai sorozat történelmében.

Závorszky Anna, az HBO producere szerint:

Elképesztően koncentrált munkát végzett a teljes alkotói stáb az ún. ‘csata-jelenet’ megvalósításában: kezdve a négy feszült forgatási nap alatti folyamatos verekedések, a fülsértő lövöldözés-, autótörések majd a pörgős menekülés kivitelezéséig. Ezt követően rá kellett feküdnünk hogyan hozzuk ki a legtöbbet a felvételekből utómunkában is: a vágóasztalon, a digitális trükkök területén és a hangi utómunkában. A komplex jelenet elkészítése sok drámai pillanatokat tartogatott, de végül megszületett az 5. epizód mely számunkra gyártási szempontból is kiemelkedő.

Az epizód azonban nem csak gyártási, hanem kreatív szempontból is kiemelkedően jelentős, erről Krigler Gábor, az HBO kreatív producere így vélekedik:

Ez az a rész, amiben minden szereplőnk feltárja egy eddig sosem látott arcát. A sorozat történetének eddigi legfontosabb epizódjában kikristályosodnak az évad központi kérdései: ki mekkora árat hajlandó fizetni rossz döntéseiért, és hogyan hatnak múltbéli bűneink a mában? A Miklósi család és Hollós Endre élete az epizód eseményei után végképp, visszavonhatatlanul megváltozik.

Az Aranyélet második évadának észbontó ötödik epizódja már most megtekinthető az HBO GO-n, míg az HBO műsorán vasárnap este 20 órakor debütál.

Forrás: HBO Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik