Kultúra

A Broadwayre tart az új Harry Potter-darab

A színmű producerei jelentették be, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermeket Amerikában is bemutatják.

A nagy-britanniai diadalmenetét követően az Egyesült Államokban is hódító útjára indul majd a Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter and the Cursed Child) című kétrészes színpadi mű – számol be róla J.K. Rowling varázslós weboldala, a Pottermore.

Abban a pillanatban, ahogy bemutattuk a West Enden (Londonban), máris ott motoszkált a fejünkben az elkerülhetetlen kérdés, hogy “Na de mikor megyünk a Broadwayre?”. Szóval fogtuk magunkat és a kreatív csapattal még szeptemberben átruccantunk New Yorkba, hogy szétnézzünk a város oly sok gyönyörű színháza között.

– nyilatkozta az egyik producer, Sonia Friedman, aki azt is bejelentette, hogy végül

az 1900 férőhelyes Lyric Theatre színház lett a befutó, ahová a tervek szerint 2018 tavaszán fog megérkezni a darab.

A 19 évvel a Harry Potter és a Halál ereklyéi után játszódó színdarab még július 30-án debütált a londoni Palace Theatre-ben. Az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő színmű szövegkönyve a szigetországban ugyancsak július végén került a boltokba, majd később számos nyelvre, köztük magyarra is lefordították. A Harry Potter és az elátkozott gyermek végül november idusán jelent meg itthon az Animus kiadó gondozásában és a hazai könyvesboltokban azóta is az eladási toplisták élén tanyázik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik