Kultúra

A HÖK pénzével és a cigánymaffiózókkal nem jó szarakodni

Nagyjából ez volt az Aranyélet legutóbbi részének fő tanulsága. Kibeszélő. Figyelem, a cikk élvezhetőségét rontja, ha nem láttad a korábbi epizódokat.

Az Aranyélet második évadára úgy tűnik a forgatókönyvírók sutba dobták a konzekvens építkezést, jelenetről jelenetre érkeznek a meglepő fordulatok, és az egész sorozat hihetetlen iramban száguld. A második évad negyedik része is ilyen volt, és a 90-es évek flashbackjei újabb tartalommal lettek teljesek. De lássuk tételesen:

Hiába a vallomás, Attila nem megy a kóterba

Pedig ő mindent megpróbált, elment a rendőrségre, tételesen bevallott mindent, azt is, hogy fejbe lőtte Komáromit az előző évadban. De mivel az ügyet lezárták, sőt, Tomcsa Nándor, az eddig feltételezett tettes szintén meghalt, Attila szabadon távozhatott. Egyelőre.

01_aranyelet_204_02

Gáll Feri nyílt kártyái

Úgy tűnik azonban, Attila új cinkostársra lelt Gáll Feri személyében, akiről végre kiderült, nemcsak egy féllábú/félkegyelmű hülye, aki megfigyelteti a saját lányát meg Attilát is, hanem egy bosszúszomjas oligarcha, aki először a Miklósi család fejét akarta tönkre tenni, de aztán megenyhült a szíve, amikor rájött, Attila jó útra akar térni.

Kiderült azonban még egy váratlan dolog, Attila korántsem olyan makulátlan alak, mint amilyennek azt gondolnánk, a múltszekvenciában pont ő volt az, aki otthagyta Gáll Ferit és menyasszonyát az égő piros BMW-ben, mert bemajrézott. Ezt persze antagonistánk még nem tudja, és valószínűleg pont addig tart majd a véd- és dacszövetsége Hollós ellen, amíg erre fény nem derül. Ez a múltbéli jelenet pedig igencsak hatásosra sikeredett, nem is kellett látnunk az égő menyasszonyt ahhoz, hogy így is elborzasztó legyen nézni a jelenetet.

Attila azonban nemcsak Gáll Ferivel haverkodott jobban össze, hanem annak lányával, Biankával is, könnyen lehet, pont a lázadó lány lesz majd a szövetségese, ha majd eldurvulnak a dolgok az apjával. Valami azt súgja, erre bizony sor kerül majd, és Attila nem sokáig marad Gállék mindenes-sofőre.

00_aranyelet_204_01

Jankát nem a szerelem, hanem a fix egzisztencia hajtja

Amíg Attila kezdi valahogyan átvészelni azt, hogy darabokra hullik az élete, Jankáról végérvényesen kiderült, csak a pénz és jólét hajtja, nem azért vetette Hollós karjaiba magát, mert annyira nagyon szerelmes lenne belé, hanem azért, mert beleunt az avonozásba, a nagyi családi házába, meg Attila 150 ezres, Emese utalványos fizetésébe.

Ráadásul Hollós inkasszója nemcsak Jankáról rántotta a leplet, hanem Márkról is, aki megpróbálta bizonyítani, mennyire rátermett keresztapja bizalmára. Az más kérdés, hogy a cigánymaffiától szerzett pénz és HÖK-től lenyúlt lóvé pillanatok alatt kámforrá vált (hála Gáll Feri aknamunkájának), így a következő epizódokban főhet még a fejük emiatt.

Bővebben is beszéltünk azonban az epizódról, meg a művégtagkról, a piros BMW pusztulásáról, és Gáll Feri, vagyis Végh Zsolt is megszólalt. Ha lemaradtál – akkor sem maradtál le, mert itt is van a videó. A korábbi kibeszélők emitt, a részeket pedig errefelé nézheted.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik