Kultúra

Megerőszakolták a Westworld színésznőjét

Ráadásul kétszer is. Erről maga az áldozat, Evan Rachel Wood vallott egy magazinnak.

Korábban nem volt túl ismert, azonban az HBO új sorozatszenzációjának hála immár világszerte ismerősen cseng Evan Rachel Wood neve, aki az októberben indult Westworld női főszereplőjeként robbant be a köztudatba.

A sci-fi westernszériában Dolores Abernathy karakterét megformáló 29 éves színésznő nemrégiben szörnyű titokról lebbentette le a leplet, ugyanis Donald Trump amerikai elnökké választása után a Rolling Stone magazinnak küldött egy e-mailt, amelyben felfedte, hogy a múltban kétszer is nemi erőszak áldozata lett.

Megerőszakoltak. Egyszer egy jelentős személy, a másik alkalommal pedig egy bár tulajdonosa… Nem hiszem, hogy egy olyan társadalomban élünk, amelyben az emberek tovább hallgathatnak az ilyesmiről. Arról nem beszélve, hogy a világunk nyilvánvalóan bigott és szexista.

– fogalmaz az e-mailben Wood, aki azután írt a magazinnak, hogy az a választásokat megelőzően interjút készített vele. A színésznő a levelében elmondja, hogy “fizikailag, pszichikailag és szexuálisan” is sokkolták a történtek, továbbá elárulja, hogy a biszexualitása miatt különösen sebezhetőnek érzi magát.

Mindig úgy beszéltem róla, mintha afféle átmeneti dolog lenne, vagy butaság, vagy valami olyasmi, amiről mások a figyelemfelkeltés miatt beszélnek. Tudod, a biszexualitás kiváló téma arra, hogy a szemüket forgassák az emberek. Ezért korábban nem is fogtam fel, mennyire károsan álltam hozzá, még mielőtt megpróbáltam volna egészséges kapcsolatban élni. Később aztán, már felnőttként rájöttem, hogy ez az örökös szégyenérzet és ez a szexualitásommal kapcsolatos stigma sokáig alapjában befolyásolta azt, hogy miként viszonyultam az emberekhez.

– utalt a 2011 előtti időszakra Evan Rachel Wood, ugyanis a színésznő öt évvel ezelőtt vallotta be nyilvánosan, hogy a férfiak mellett a nőkhöz is vonzódik.

Forrás: Esquire

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik