Kultúra

Horrorbalesetet szenvedett a Cirque du Soleil egyik artistája

Mélybe zuhant a trapézról az ausztráliai Brisbane-ben, előadás közben a Cirque du Soleil egyik artistája, az egykori olimpikon tornász, Lisa Skinner. A sokkoló baleset a közönség, köztük rengeteg gyerek szeme láttára következett be szombaton. Többen elhagyták a nézőteret – írja az Independent.

Skinner majdnem öt méter magasan mutatta be szóló karikaprodukcióját, amikor fogást tévesztett és hirtelen a talajra zuhant.

A beszámolók szerint a 35 éves egykori atléta azonnal elvesztette az eszméletét. A nyakát a porondon rögzítették, mielőtt a kórházba rohantak volna vele. A mentőknek sikerült stabilizálni az állapotát, annak ellenére, hogy többszörös belső sérülést szenvedett.

A baleset miatt felfüggesztették az előadást, de Skinner elszállítását követően folytatták a matinét. A Cirque du Soleil képviseletében Jessica Levoeuf a sajtónak elmondta, fel vannak készülve a hasonló szituációkra és a gyors, szakszerű közbeavatkozásra.

Lisa Skinner Atlantában, Sydney-ben és Athénban ausztrál színekben versenyzett az olimpián. Az 1998-as Nemzetközösségi Játékokon aranyérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik