Kultúra

Durva mélyrepülésbe kezdett a The Walking Dead

A bivalyerős kezdés ellenére a zombidráma évek óta nem produkált olyan alacsony nézettséget, mint az új évadban.

Mostanra már feltehetően minden rajongó látta a The Walking Dead hetedik évadának elképesztő nyitóepizódját (vagy ha nem, akkor irány bepótolni!), amely utóbb nemcsak a sorozat történetének legmegdöbbentőbb, de a legsikeresebb részévé is vált.

A brutalitásából fakadó ellentmondásos megítélése dacára az évadnyitó Amerika-szerte 17 milliós nézettséget produkált és ezzel az AMC szériáinak minden korábbi nézettségi rekordját megdöntötte. A tekintélyparancsoló eredményt követően természetesen várható volt, hogy az évadnyitót követő (és kevésbé sokkoló) epizódok nézettsége elmarad majd a rekorderétől, de arra, hogy történelmi mélypontra zuhan, azért kevesen számítottak.

A helyzet az, hogy a tengerentúlon vasárnap este debütált legutóbbi, vagyis

az ötödik epizód nézőinek száma immár nem egyszerűen csak visszaesett, de az elmúlt hetek fokozatos csökkenését követően 11 millióra zuhant, amely 2014 szeptembere óta a legalacsonyabb a The Walking Dead történetében.

Ilyen kevesen utoljára a negyedik évad elején voltak kíváncsiak a szériára, amikor Rick Grimes (Andrew Lincoln) és csapata annak a vírusnak a megállításával volt elfoglalva, amely az éppen aktuális otthonukként szolgáló börtönben szedte áldozatait.

Szóval az AMC sikersorozata csúnyán hanyatlik, amely annak köszönhető, hogy az elmúlt négy epizód mindegyike piszkosul gyenge volt. Még a Darylre fókuszáló harmadik rész csak-csak elment egynek, de a többit tényleg kész kínszenvedés volt végignézni.

Összességében tehát fel van adva a lecke a The Walking Dead készítőinek, akik remélhetőleg az aktuális évad folytatásában eztán olyan epizódokkal tervezik megörvendeztetni a rajongókat, amelyeket nemcsak azért érdemes abszolválni, hogy képben maradjunk a cselekmény alakulását illetően, hanem azért is, mert izgalmasak.

Forrás: Entertainment Weekly

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik