Kultúra

Neked is hiányzik az életedből pár új Harry Potter-sztori

Szerinted már Az elátkozott gyermek is sok volt? Dehogy is, csomó karakterről még mindig nem tudunk semmit. Íme néhány ötlet, miket írhatna még meg Rowling.

Malfoyék

Milyen sztori lehetne: dráma, horror

Igazán megérdemelnének már némi rehabilitációt a tejfelszőke Malfoy család tagjai, nem igaz? Annál is inkább, minthogy Dracóról, szegényről, megtudtunk néhány dolgot az új Potter-történetből, és a kép cseppet sem rózsás. Draco ugyanis Astoria Greengrasst vette feleségül, aki nem kis családi botrányt okozott a Malfoy-ágon, ugyanis ő nem követte azokat a mágus-náci eszméket, miszerint minden mugli, valamint mugli szülőktől született varázsló féreg, és csak az aranyvérűek méltóak a varázsló névre, így aztán a családi összejövetelek aligha teltek békében.

Astoria egyébként is tragikus karakter: egy ősét megátkozták, és az átkot ő is „örökölte”, így a gyerekszülés számára fokozottan életveszélyes volt. Ennek ellenére vállalták Scorpiust akinek Az elátkozott gyermekben is fontos szerepe van. Ám a családi idill nem tartott sokáig: Astoria túlélte a szülést, és még évekig élt, de már sosem volt a régi, végül Scorpius harmadik iskolaéve előtti nyáron halt meg, gyakorlatilag a családi átok hatására. Tehát lenne róluk mit mesélni, ráadásul a Mardekár házról is megtudhatnánk csomó dolgot, ami eddig ismeretlen volt. Két irány lenne a legvalószínűbb: családi dráma a Malfoy családról Dracóval és Astoriával a középpontban, vagy visszamenni az időben, és felfejteni a Malfoy család sötét történetét egy jóféle misztikus horror formájában.

draco_astoria_malfoy_harry_potter

Ginny Weasley

Milyen sztori lehetne: sportfilm

Ginny Weasley, mielőtt anyának állt, profi sportoló volt: évekig volt a Holyheadi Hárpiák fogója, majd, miután visszavonult, hogy a családjának éljen, sem szakadt el a sporttól, a Reggeli Próféta kviddicsszakértőjeként dolgozott. Kiváló sportfilmet lehetne csinálni a sztoriból, amint Ginny túlnő testvérei, sőt férje kviddicsmúltján is, hogy hogyan tör egyre feljebb roxforti évei alatt, Harry miként támogatja avagy nem támogatja őt karrierjében, illetve hogy miként egyezteti össze mindezt később a családdal és a gyerekneveléssel.

ginny_wesley_kviddics

Luna Lovegood

Milyen sztori lehetne: szitkom

A Harry Potter egyik legizgalmasabb karaktere a különc Luna Lovegood, aki önmagában sem kicsit elvont figura, apja elvontsága mindezt tovább fokozza. Ráadásul Luna története már csak azért is ordít a saját filmért-könyvért, mert kiválóan illeszkedik a Legendás állatokkal most elkezdett vonalba, ugyanis Miss Lovegood bizony egy Salmander-utóddal alapított családot! A mostani filmben Eddie Redmayne által eljátszott Göthe Salmandernek ugyanis lett egy unokája, Rolf, no, Luna vele találta meg a közös hangot, naná, mindkettejükben ott volt az öröklött vonzalom a furcsa varázslények felé, és alighanem Göthe is tovább örökítette különcségét. A párnak két ikerfia született, Lorcan és Lysander. Fergeteges szituációs vígjátékot lehetne csinálni Luna kalandjaiból a nagyvilágban, amint próbál boldogulni úgy, hogy kétségkívül valami egészen speciális szemüvegen keresztül nézi a világot. Pláne miután anya lesz, a Lovegood-féle varázslatos gyereknevelést nagyon megnéznénk!

luna_lovegood_harry_potter

Neville Longbottom

Milyen sztori lehetne: coming of age

Két érvem is van. Egyrészt Neville szuperfontos karakter, és sosem kapta meg a neki járó figyelmet. Másrészt pedig Matthew Lewis. A Neville-t alakító színész alanyi jogon adja magát a sztorihoz, ugyanis ő elővezette azóta a tökéletes rútkiskacsa-trükköt, amit azóta az angol nyelvű sajtó csak nevillelongbottomingnak nevez: csúnyácska gyerekből szívdöglesztő felnőtté cseperedett. Mi is gyakran örvendezünk e tény felett, sőt, már maga Rowling is zavarba jött Matthew megférfiasodásán, amikor egy, a varázspálcáját igencsak hangsúlyozó fotósorozatban szerepelt. Szóval a castinggal már nem lenne gond, hogy megszülethessen Neville felnövekvéstörténete, aki az infók alapján maga is szépen összeszedte magát, és a növénytan professzora lett a Roxfortban, ami azért nem kis sikersztori. Ráadásul feleségül vette a Foltozott Üst új tulaját, bizonyos Hannah Abbottot. Neville, amint felfedezi magában a tudást, a férfiasságot, és a küzdeni tudást – remek sztori lenne.

neville_longbottom_harry_potter

És a legfontosabb: Teddy Lupin!!!

Milyen sztori lehetne: romkom, ifjúsági

Ezt hagytam a végére, mert ő hagyta a legnagyobb hiányérzetet, Potterfejek milliói várták, hogy majd a Harry Potter és az elátkozott gyermek megválaszolja, mi történt Remus Lupin és Tonks kisfiával, Edward Remusszal, aki csak beceneve szerint Ted vagy Teddy, és aki még csecsemő volt, amikor mindkét szülője meghalt a roxforti csatában. Összesen annyit tudunk róla, hogy nagyanyja, Andromeda nevelte fel, ám, mivel Harry a gyerek keresztapja, így valószínűsíthető némi kapcsolat a Potter- és Weasley-famíliával. Rowling azt is elárulta, hogy azért lényegesen kevésbé magányos, mint például a szintén nagyanyja által felnevelt Neville Longbottom, mivel rendszeres és közeli kapcsolatban volt a Főnix Rendje tagjaival.

Teddy 2009-ben kezdte meg tanulmányait a Roxfortban, a Hugrabug házba sorolta a Teszlek Süveg, és igen eminens diák volt: hetedik osztályosként prefektussá nevezték ki. Mindezt annak ellenére, hogy Rita vitrol szaftos cikkben méltatlankodott azon, hogy a Kviddics Világkupa döntőjén, míg Bulgária és Brazília a győzelemért küzdött, láthatóan sokkal jobban érdekelte Victoire Weasley, Bill Weasley és Fleur Delacour legidősebb lánya, akivel el-eltűntek csókolózni. Teddy nem örökölte apjától a vérfarkaskórt, viszont metamorfmágus lett, mint az anyja, azaz képes teljesen megváltoztatni a külsejét.

Mindebből tisztán látszik, hogy Teddy igazán megérdemelne egy külön történetet, akár a Victoire-ral való románcát fejtené ki a sztori, akár az árvaság újabb árnyalatairól mondana dolgokat, mi mindenképpen beneveznénk rá. Ez kiváló alkalom lenne visszatérni a Roxfortba is, és megtudhatnánk egyet s mást arról, hogy milyen a varázslógyerek élete, ha épp nem üldözi Voldemort, esetleg hogy milyen felnőttként varázslónak lenni. Erre már a Legendás állatok is hozott egy remekül kivitelezett megoldást, de azért na, soha nem elég.

teddy_lupin_victoire_weasley_harry_potter

Addig is be kell érnünk a már létező, és egyébként remek új Harry Potter-kötettel, ha megvennéd, erre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik