Kultúra

A Legendás állatok folytatását máris látni akarjuk

1. A Legendás állatok és megfigyelésüket ugyanaz a David Yates rendezte, aki a legutóbbi négy Harry Potter-filmet is, a stúdió is bízik benne, így biztosak lehetünk, jó kezekben van a franchise.

2. A Göthe Salmandert alakító Eddie Redmayne nem először kerül kapcsolatba a Harry Potter-univerzummal, ugyanis a Harry Potter és a Titkok Kamrájában ő játszhatta volna Tom Denemet, ha nem gondolja meg magát. J.K. Rowling ezt a fun factet majd el akarja helyezni a következő alkotásban valahogy.

3. A Legendás állatok és megfigyelésük előkészületei során az Oscar-díjas színésznek nem kellett meghallgatáson részt vennie, ő volt Rowling első számú jelöltje Göthe szerepére, sőt, miután elvállalta, beleszólása volt szereplőtársai kiválasztásába is. Ez így marad a következő filmek esetében is.

4. Göthe Salmander neve már a Harry Potter és a Titkok Kamrájában is előkerül, a Tekergők térképén. A következő epizódokból kiderül, miért.

fantastic-map

5. Saoirse Ronan, Dakota Fanning, Kristen Stewart és Lili Simmons is esélyes volt Queenie szerepére, de végül az énekes-színész Alison Sudol lett a befutó (A Fine Frenzyként danolászik amúgy). Már ebben az epizódban is énekelt volna, de ezt csak a DVD extráin nézhetjük majd. A tervek szerint a jövőben is énekel majd, és igyekeznek nem kivágni.

6. Minden színész beleszólhatott abba, milyen legyen a varázspálcája (Göthéé például kőris lett, Queenié pedig kagylóhéj), ezt a jó szokást a későbbiekben is követik majd a készítők.

7. A színészek órákat kaptak, hogy miként kell a varázspálcát tartaniuk, a későbbi részek szereplőinek viszont már elég lesz az ezt a részt megnézni:

8. Redmayne állatgondozóktól tanulta meg, hogyan érdemes majd szerepét játszania, segítőit pedig a jövőben is statisztaként helyezi el a filmben hálából.

9. Az orrontó furkász nem először tűnik fel, hiszen a Harry Potter és a Főnix Rendjében pont ezekkel a lényekkel okoznak galibát Dolores Umbridge-nek. Mivel a legtöbb néző odáig volt érte, a későbbiekben nagyobb szerepet is kaphat.

10. Bólintérekel is találkozhatunk a Harry Potter és a Főnix Rendjében, amelyben hőseink Hagrid hiányában ezeket a lényeket tanulmányozzák autodidakta módon. A következő részből mi nézők tudhatjuk meg, Picket miért annyira antiszociális.

fantastic-beast

11. Göthe féltve őrzött képkeretében, Leta Lestrange-t egy ismert színész, Zoë Kravitz testesíti meg, így szinte biztos, hogy a későbbi filmekben előkerül majd. Jó kérdés, hogy milyen rokoni szálak fűzhetik a Sirius Blacket kivégző Bellatrix Lestrange-hez (Helena Bonham Carter).

tumblr_oh0j79tuuu1qkbc9ko1_500

12. A filmben említik az Ilvermorny varázsló iskolát, amelyről a későbbi filmekben lesz még szó.

13. A következő Legendás állatok-film a Warner szerint sokkal sötétebb lesz és a szereplőknek jóval több veszéllyel kell majd megküzdeniük.

14. Dumbledore a következő alkotásban már tuti benne lesz, a színészt már castingolják is.

15. A folytatás inkább összpontosít majd Grindelwaldra, mintsem a mágikus élőlényekre.

he-obsessed-deathly-hallows

16. A második epizód Párizsban és az Egyesült Királyságban játszódik majd, de ettől még ugyanúgy feltűnik majd a Jacob Kowalskit alakító Dan Fogler.

17. Tom Denem, vagyis Voldemort születését is láthatjuk.

18. Göthe Salmander és Tina Goldstein nem jött össze ugyan a filmben, de erre későbbiekben sor kerülhet még. Göthe felesége Porpentin Salmander lesz, ennek a keresztnévnek pedig simán lehet a becézése a Tina.

tina-goldstein-and-newt-scamander-fantastic-beasts

19. Az utolsó (ötödik) Legendás állatok-rész történései a második világháború lezárásának évében, 1945-ben zajlanak majd, ami történetesen egybeesik egy másik fontos eseménnyel is: Albus Dumbledore pont ebben az esztendőben párbajozott Gellert Grindelwalddal.

20. Mivel J.K. Rowling igen elfoglalt (írja a következő epizódok szkriptjeit), regényverzióban csak a forgatókönyv jelenik majd meg, hasonlatosan a Harry Potter és az elátkozott gyermekhez (amit itt lehet kedvezményesen megvásárolni), amely eredetileg színpadi verzióban debütált.

harry-potter-es-az-elatkozott-gyermek-konyvek-1024x576

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik