Kultúra

Zöld utat kapott a Snowpiercer-sorozat

Az évtized egyik legjobb sci-fijén alapuló tévészériának már készül is az első epizódja.

Jellemző módon a magyar mozikba nem jutott el újkorában, ám ennek ellenére világszerte (és feltehetően hazánkban) is komoly népszerűségre tett szert a Bong Joon-Ho rendezésében készült 2013-as Snowpiercer – Túlélők viadala (előzetes itt), amelyből az amerikai TNT kábelcsatorna fog tévésorozatot készíteni. A Deadline értesülései szerint

a már tavaly is rebesgetett szériának most hivatalosan is berendelte a pilotját a csatorna, amely valamikor 2017 első felében szeretné elindítani a sorozatot.

A sci-fi tévés átiratát az a Josh Friedman készíti, aki nemcsak producerként ismert, de forgatókönyvíróként többek között a Világok harca, a Fekete dália és James Cameronnal közösen az Avatar 2 és Avatar 3 sztoriját jegyezte. Az új Snowpiercer forgatásáról még nem tudni sokat, így egyelőre arról sincs infó, hogy hol tart pl. a szereplőgárda castingja.

Az elmúlt években Amerika Kapitány szerepében hódító Chris Evans főszereplésével készült sci-fi 2031-ben játszódik, amikor is a Földet már 18 éve hó és jég borítja. Ebben a zord jövőben a felszínen életnek semmi nyoma azon a maroknyi emberen kívül, akik a Snowpiercer nevű vonaton élik az életüket, végtelen körutazást téve a jégbe zárt Földön. A vonaton sajátos osztálytársadalom alakult ki, ugyanis az elülső kocsikban az emberek paradicsomi körülmények között dőzsölnek, miközben a hátsó traktusban rekedtek számára az élet rövid és kegyetlen. Az Evans által megformált Curtis azonban mindenáron ki akar jutni a hátsó részből, ezért felkelést szervez. Az elszigetelt lázadás tömeges megmozdulássá alakul, olyan harccá, amelyben az emberiség jövője a tét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik