Kultúra

Sailor Moon megbüntet, ha nem mész el HIV-tesztre

Ez az üzenete annak az új kampánynak, amellyel Japánban a nemi betegségek terjedését akarják visszaszorítani.

Ha nem vizsgáltatod meg magad, megbüntetlek!

– hirdeti az új kampány szlogenje, amelyre a Varázslatos álmok hősnőjének emlékezetes szövegét költötték át. A Holdtündér tehát új területre evez és immár a nemi úton terjedő fertőzések ellen küzd, hála az őt megalkotó Naoko Takeuchinak, aki a japán egészségügyi, munkaügyi és jóléti minisztérium felkérésére az ügy szolgálatába állította a figurát.

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a japán fiatalság figyelmét az olyan betegségekre, mint az AIDS és a szifilisz, amelyek igencsak elterjedtek a kelet-ázsiai szigetországban.

A kampány keretében Sailor Moon plakátokon, szórólapokon és az óvszerek dobozain tűnik fel, hogy figyelmeztesse a fiatalokat a veszélyekre és szűrővizsgálatra küldje őket.

A minisztérium a hirdetések mellett főként a japán iskolák diákjait kívánja megcélozni a kampánnyal, ezért a fentiek mellett mintegy 60 ezer oktatási csomagot is eljuttatnak az oktatási intézményekbe. Természetesen ezeknek is Sailor Moon lesz az arca.

A Varászlatos álmok még a ’90-es évek elején indult előbb ázsiai, majd világhódító útjára és néhány év alatt hatalmas népszerűségre tett szert. Ennél fogva nem is meglepő, hogy egy héttel ezelőtt felrázta az internet népét a hír, miszerint hamarosan visszatér.

Forrás: BBC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik