Kultúra

Újabb történettel tér vissza a tetovált lány

Folytatódik a Millenium-sorozat, amelynek ötödik kötete jövőre fog megjelenni.

Újabb kötet jelenik meg jövő szeptemberben a svéd Millennium-sorozatból, amelynek főhőse a tetovált hacker, Lisbeth Salander és az újságíró Mikael Blomkvist.

Stieg Larsson, a Millennium-trilógia szerzője 2004-ben hunyt el váratlanul. A svéd író, újságíró, az Expo folyóirat szerkesztője már nem érte meg könyvei hatalmas sikerét, trilógiája első regénye, A tetovált lány 2005-ben, a két további kötet, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől 2006-ban és 2009-ben került a boltokba.

Larsson eredetileg tízkötetesre tervezte a sorozatot. Az izgalmas skandináv krimiszériát David Lagercrantz svéd író folytatta 2015-ben az Ami nem öl meg című bűnügyi regénnyel.

Az Alfred A. Knopf könyvkiadó bejelentette, hogy már készül az ötödik kötet, amely jövő szeptemberben fog megjelenni.

Sonny Mehta, a kiadó szerkesztője elmondta, hogy a Millennium-sorozatból eddig világszerte 85 millió kötetet vásároltak meg.

A trilógiát Svédországban meg is filmesítették Noomi Rapace és Michael Nyquist főszereplésével, majd ennek sikere nyomán Hollywood is lecsapott a krimire és A tetovált lány feldolgozását David Fincher rendezte meg, a Rooney MaraDaniel Craig párossal.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik