Kultúra

Különleges életműdíjat kap Morgan Freeman

A színészlegenda az 50 éven felüliekhez szóló filmjeiért vehet át elismerést.

Az amerikai nyugdíjasok szövetsége, az AARP jelentette be, hogy idén az Arany Glóbusz- és Oscar-díjas Morgan Freemannek ítélte oda életműdíját – jelenti a Hollywood Reporter.

Az új elismerés már nem az első lesz a 79 éves Freeman életműdíj-gyűjteményében, hiszen korábban már megkapta az Amerikai Filmintézet életműdíját, a Golden Globe Cecil B. DeMille-életműdíját, illetve az ugyancsak életműdíjnak minősülő Nemzeti Művészeti Érdemérmet is átvehette Barack Obama elnöktől.

Az élet egy bizonyos pontján, ha az ember egy kicsit is sikeres, a díjak elkezdenek potyogni az égből. Ez azonban tényleg sokat jelent számomra. 50 évesen kezdtem a filmes karrieremet, és életem néhány legjobb évét azóta éltem át.

– nyilatkozta Morgan Freeman, aki 2017 február 6-án egy díszvacsorán veheti majd át a díjat Beverly Hillsben. A rangos elismerés korábbi kitüntetettjei között szerepel Michael Douglas, Susan Sarandon, Robert De Niro, Sharon Stone és Robert Redford is.

Freeman 2004-ben kapott Oscar-díjat a Millió dolláros bébi című filmjéért, négy további alkalommal pedig Oscar-jelölt volt. A Cecil B DeMille-díj előtt ötször jelölték Golden Globe-ra, melyek közül egyet vehetett át a Miss Daisy sofőrjében nyújtott alakításáért. A fáradhatatlan színész jelenleg is hat filmen dolgozik, miközben legutóbb az új Ben Hurban és a Szemfényvesztők 2-ben láthatta a közönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik