Kultúra

7 év után új lemezzel jelentkezik Szekeres Adrien

Az énekesnő egy stílusokon átívelő albumot készített, amelyről sajtótájékoztatón árult el érdekességeket.

Még idén megjelenik Szekeres Adrien hetedik, Megállók című szólólemeze. Az énekesnő az album megjelenésével kapcsolatban tartott mai sajtótájékoztatón kiemelte: a pályája elején sokféle zenei stílus érdekelte. Énekelt dzsesszt, funkyt, rockot, countryt, majd jött a komolyzene. Sokáig azt gondolta, választania kell, de később rájött, hogy

a zeneiség többféle stílusból képes táplálkozni

– fogalmazott, hozzátéve, Andrea Bocelli volt az, aki megerősítette abban, hogy nem kell lehorgonyoznia egyetlen stílus mellett. A lemez címével kapcsolatban kiemelte:

A mai rohanó világban alig van alkalmunk arra, hogy megálljunk, töltődjünk és hogy megnyugodjon a lelkünk.

Ezen az albumon csupa olyan dal van, amely ebben segít. A cím a különféle stílusoknál tett megállókat, élete egyes állomásait is szimbolizálja.

Szekeres elmondta: az elmúlt évek hazai zenei élete nem inspirálta új album készítésére, másrészt énekesnőként a közönséggel való találkozás különleges élménye a legfontosabb számára, ezért az elmúlt időszakban elsősorban a koncertekre fektette a hangsúlyt.

Megállók című lemezén hat új dalt és két átdolgozást – egy világslágert és egy Karády Katalin-dalt – hallhat a közönség, de fontos szerepet kapnak a korongon az operaáriák is.

A lemezen az énekesnőt Rácz Márton vezetésével a Győri Filharmonikus Zenekar kíséri és Balczó Péter, az Operaház fiatal tenorja is gazdagítja az album zenei anyagát.

Az album új dalainak zenéit Szekeres férje, Kiss Gábor szerezte, míg a szövegeit Major Eszter, Turczi István és Szabó Leslie írták. A lemez dalait a rajongók több városban élőben is hallhatják majd, ugyanis az album anyagával az énekesnő rövidesen turnéra indul.

Forrás: MTI, nyitókép: Kisalföld.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik