French actress Sophie Marceau smiles during an interview at the opening ceremony of a new store of French patisserie and tea house Angelelina at a shopping mall in Wuhan city, central China's Hubei province, 26 September 2016.
Kultúra

A csodálatos Sophie Marceau még 50 évesen is szívdöglesztő

24.hu
24.hu

2016. 11. 17. 06:00

Sophie Marceau-ba akkor szeretett bele a világ, amikor még alig nőtt ki a gyerekkorból: amikor eljátszotta a generációs klasszikus Házibuli főszerepét 1980-ban, még csupán tizennégy éves volt. Azóta több mint negyven filmet forgatott, szerepelt színpadon, ír, fest és rendez. És bármilyen hihetetlen, ma 50 éves.
Korábban a témában:

Sophie Marceau 1966. november 17-én született Párizsban. Munkáscsaládból származik, anyja bolti eladó, apja kamionsofőr volt. Pályafutása meseszerűen indult: amikor jelentkezett Claude Pinoteau Házibuli című ifjúsági filmjének szereplőválogatására, csak a 43. helyre sorolták, végül mégis ő kapta a főszerepet. A folyamatos szerelmi válságban szenvedő szertelen kamasz, Vic megformálásával azonnal belopta magát a nézők, de még Francois Mitterrand köztársasági elnök szívébe is. A szocialista politikus olyannyira megkedvelte, hogy 1993-ban magával vitte egy állami látogatásra Dél-Koreába.

Sophie Marceau a Házibuliban

Noha a Házibuli 1982-es folytatása tovább növelte népszerűségét, az ekkor már 16 éves színésznő később hozzávetőleg egymillió frankért mégis kivásárolta magát a harmadik részre szóló szerződéséből. Nem akarta, hogy beskatulyázzák, igényesebb filmeket szeretett volna forgatni. A Kellemes húsvéti ünnepeket! című vígjátékban játszott Jean-Paul Belmondo, A Saganne Erőd című történelmi drámában Gérard Depardieu, Catherine Deneuve és Philippe Noiret oldalán – utóbbival a Huhogókban is -, majd a Rettenthetetlenben Mel Gibsonnal.

Sophie Marceau A rettenthetetlen

Kipróbálta magát Amerikában is, többek között a James Bond: A világ nem elég című filmben.

This undated publicity photo provided by United Artists and Danjaq, LLC shows Sophie Marceau, left, and Pierce Brosnan in a scene from the James Bond film, "The World Is Not Enough." Modern Bond girls also present a more formidable challenge to the suave secret agent. The film is included in the MGM and 20th Century Fox Home Entertainment Blu-Ray "Bond 50" anniversary set.  (AP Photo/United Artists and Danjaq, LLC)
Sophie Marceau Pierce Brosnan oldalán A világ nem elég című James Bond-filmben

Sophie Marceau egy interjúban arról beszélt, szüksége van arra, hogy szeressék, csodálják és bámulják. Kedvére van a csábítás. A vásznon már fiatalon bizonyította vonzerejét: 18 évesen az Eszelős szerelem című filmben vállalt szabados szexjeleneteket, a Descente aux enfers (Pokolra szállás) című thrillerben egy sokkal idősebb férfival bújt ágyba, Az éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok című drámában pedig féktelen szerelmi orgiákkal mutatott fityiszt a halálnak. A D’Artagnan lánya című kalandfilmben is inkább a keblei kerültek előtérbe, semmint a kardja.

Sophie Marceau az Eszelős szerelemben

Egészen fiatalon ismerte meg a nála 25 évvel idősebb lengyel rendezőt, a nemrég elhunyt Andrzej Zulawskit. Provokatív és nagyigényű filmeket forgattak együtt, köztük az említett Eszelős szerelem és az Éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok címűt. Tizenöt évig tartó kapcsolatukból 1995-ben egy fiú született, Vincent. Marceau második gyermeke, Juliette 2002-ben született Jim Lemley producertől.

Sophie Marceau Az éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok című moziban

A színésznő párja 2007-től Christopher Lambert volt. 2012-ben össze is házasodtak, két évvel később azonban elváltak. Sophie Marceau sohasem élt egyedül. Szerinte az elválás ugyan mindig fájdalmas, de része a szerelemnek, és az ember nem tudja kontrollálni, hogyan alakul egy kapcsolat. Mottója, hogy kockázat nélkül nincs szerelem.

Fanfan
Year: 1993 - France
Sophie Marceau Vincent Perez
Director : Alexandre Jardin
Photo Jean-Marie Leroy
Production Alter Films/Gaumont.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Sophie Marceau és Vincent Perez a Fanfanban

A színésznő ma már jelkép Franciaországban. Szó szerint. Manapság ugyanis sok helyen az ő arcmása díszíti a polgármesteri hivatalokat: 2012-ben az a döntés született, hogy róla mintázzák meg Marianne-t, a köztársaság allegorikus alakját.

Generated by  IJG JPEG Library
Sophie Marceau 2016-ban

Kevesen tudják, hogy a színésznő ír és fest is. A színpadon és rendezőként is kipróbálta magát. Az 1995-ös Fordított hajnal még rövidfilm volt, 2003-ban rendezte első egész estés filmjét Beszélj a szerelemről! címmel.

Forrás: mti

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.