Kultúra

Úgy néz ki, Johnny Depp összecsaphat Dumbledore-ral

J.K. Rowling elárulta, a Legendás állatok-széria 19 évet ölel majd fel, ami sok mindent jelent Harry Potter univerzumában.

Csütörtöktől mutatják be a mozik világszerte, köztük hazánkban is a Legendás állatok és megfigyelésük című Harry Potter spin-offot, amelynek londoni díszbemutatóján J.K. Rowling több érdekességet is elárul.

Az már korábban is kiderült, de ismét megerősítést nyert, Rowling nem trilógiában gondolkodik, hanem öt epizódban mesélné el Göthe Salmander kalandjait, viszont most azt is elárulta a Variety-nek, hogy ezen történetek 19 évet ölelnek fel.

Mivel az első film 1926-ban játszódik, nem nehéz kiszámolni, az utolsó rész a második világháború lezárásának évében, 1945-ben zajlik, ami történetesen egybeesik egy másik fontos eseménnyel is: Albus Dumbledore pont ebben az esztendőben párbajozott Gellert Grindelwalddal.

A két varázsló sokáig barát volt, sőt, együtt akarták megtalálni a Halál ereklyéit, de Grindelwald a fekete mágia barátja lett, ezért meg is romlott a kapcsolata Dumbledore-ral, olyannyira, hogy brutális párbaj lett a vége.

Johnny Deppről nem is olyan rég derült ki, hogy ő formálhatja meg Grindewaldot, viszont az ifjú Dumbeldore bejelentése még várat magára.

Olvasói sztorik