Kultúra

Scarlett Johansson egy meztelen robot lesz, akit 2 perc alatt megépítenek

Ez a tanulsága az új Páncélba zárt szellem nyitójelenetének, amely a színésznő által megformált kiborg születését leplezi le. Videó.

A Hófehér és a vadászt is jegyző Rupert Sanders rendezésében készül az 1995-ös Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) című anime élőszereplős feldolgozása, amelyet a vasárnap megjelent első előzetese hirtelen roppant ígéretessé tett, hála az impozáns látványvilágnak és főszereplőt játszó Scarlett Johansson ütős akcióinak.

A trailer leleplezésére még egy különleges rendezvényt is szervezett a remake felett bábáskodó Paramount Pictures stúdió, amely a tokiói eseménye meglepetésre nemcsak a kedvcsinálót, de a film első két percét is leleplezte. Az azóta a világhálóra is felkerült nyitójelenetben az a nagyszerű és megsüvegelendő, hogy Sandersék ugyanazt a bizarr robotépítési folyamatot tárják elénk benne, amellyel a kultikus anime is kezdődik.

Összehasonlításképp íme az eredeti, amelynek a zenéjét is átvették a remake készítői:

Bár a kultikus anime rajongói köreiben tavaly botrányt kavart a dolog, de az új Páncélba zárt szellemben immár végérvényesen (a kétségtelenül szexi, de távolról sem ázsiai) Johansson alakítja a félig ember – félig gép Motoko Kusanagi őrnagyot, aki a történet szerint az úgynevezett 9-es szekció alkalmazásában áll és egy hírhedt hackerre, a Bábjátékosra vadászik. A Bábjátékos a hálózaton keresztül képes az emberek elméjébe behatolni és hamis emlékeket beléjük táplálni, hogy ezáltal élettelen bábukhoz hasonlóan a saját céljaira használja fel őket. A Bábjátékosról a cselekmény előrehaladtával aztán kiderül, hogy nem ember, hanem egy öntudatára ébredt, mesterséges intelligenciával rendelkező program, amely rövidesen Kusanagit szemeli ki magának áldozatul.

Az új Páncélba zárt szellem 2017. március 30-án fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik