Kultúra

Megjelent Sting vadiúj albuma

A zenészlegenda három év kihagyást követően készítette el a tizenkettedik lemezét.

Három évvel a The Last Ship című tizenegyedik szólóalbumát követően idén új lemezzel jelentkezett Gordon Matthew Thomas Sumner, alias Sting, akinek a 57th & 9th címet viselő lemeze tegnap került a boltokba. A korongon 10 új dal hallható, köztük a Petrol Head, a Fifty Thousand és az az I Can’t Stop Thinking About You, amelyet az album első kislemezeként Sting még szeptemberben mutatott be egy Los Angeles-i fellépésen.

A 64 éves Sting elmondása szerint a New Yorkban rögzített 57th & 9th dalait elsősorban maga a város és az idén elvesztett sztárok, így David Bowie, Lemmy, Alan Rickman és Prince halála, valamint a globális klímaváltozás ihlették. Az I Can’t Stop Thinking About You-hoz hasonló gitárközpontú, energikus számokat felvonultató lemez a stílusát tekintve Sting első pop-rock albuma a 2003-ban kiadott Sacred Love óta.

Mindig azt a gondolatot tartom szem előtt, hogy meglepjem magamat és az embereket, akikkel együtt dolgozom, és természetesen a hallgatókat is. Az egész lemez az útkeresésről, egyfajta utazásról szól. Ahogy az embert magával rántja az ismeretlen. Úgy gondoljuk, hogy olyan albumot adunk a hallgatóknak, amely energikus és hangos, de ugyanakkor átgondolt is egyben.

– nyilatkozta az új korong kapcsán a tizenhatszoros(!) Grammy-díjas Sting, aki a 57th & 9th rögzítése során ismét korábbi zenésztársaival, azaz mások mellett a gitáros Dominic Millerrel és a dobos Vinnie Colaiutával dolgozott együtt.

A 57th & 9th tracklistje

  1. I Can’t Stop Thinking About You
  2. Fifty Thousand
  3. Down, Down, Down
  4. One Fine Day
  5. The Pretty Young Soldier
  6. Petrol Head
  7. Heading South On the Great North Road
  8. If You Can’t Love Me
  9. Inshallah
  10. The Empty Chair
Forrás: Universal Music via MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik