Kultúra

Abbahagyja a színészkedést Robert Redford

A legenda egy interjúban beszélt arról, hogy a színjátszás helyett mivel fog foglalkozni a jövőben.

Váratlanul nagy bejelentést tett az Arany Glóbusz- és Oscar-díjas Robert Redford, aki az egyik unokája, Dylan Redford közreműködésével készített interjút a Walker Art Center számára. A weboldalon most megjelent anyagban a színész elárulta, rövidesen pontot tesz az immár közel hatvanéves színészi karrierjének végére.

Türelmetlen ember vagyok, ezért nehéz nekem a forgatásokon üldögélni és újra meg újra meg újra felvenni egy-egy jelenetet. 80 éves vagyok és az életemnek ezen a pontján immár szeretnék több élvezetet adni magamnak, hiszen nem függök senkitől. Csak én vagyok magamban, ahogyan régen is volt, és ha tehetem, festegetek, meg vázlatokat rajzolok. Szóval úgy érzem, a jövőben inkább errefelé mennék el és nem színészkednék már annyit.

– fogalmazott a legenda, aki azt is elmondta, az utolsó két szerepét a jelenleg már egyaránt az előkészületi fázisban mozgó Our Souls at Night című szerelmi történetben és a The Old Man with a Gun című, komikus bűnügyi drámában játssza. Ezek várhatóan jövőre kerülnek majd a mozikba.

Amennyire szomorú hír a számos emlékezetes alakítása mellett a független filmek legnagyobb nemzetközi seregszemléjét: a Sundance filmfesztivált is megalapító Redford visszavonulása a színészettől, legalább annyira biztató az a mondata, amellyel az interjúban aztán kiegészítette bejelentését:

Ha az utolsó két filmemmel is megvagyok, azt mondom majd: “Oké, akkor agyő ennek az egésznek!” és onnantól csak a rendezésre fogok fókuszálni.

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik