Kultúra

Addig oké, hogy Trump lesz az elnök, de mit kezdjek magammal a hétvégén?

Kiállítást keresel vagy moziba mennél? Esetleg otthon olvasnál, vagy a tévében néznél valamit? Segítünk! Hétvégi programajánló.

TV: National Geographic – Mars – Utunk a vörös bolygóra

Egyszerre dokumentumfilm és sci-fi sorozat. A National Geographic Channel saját gyártású szériája részben 2016-ban, részben pedig 2033-ban fog játszódni, melynek következtében egyfajta hibrid produkciót láthatunk majd. Az Oscar-díjas Ron Howard produceri bábáskodásával készült hatrészes sorozat egyszerre fog mesélni a Mars meghódításának kihívásairól, a régóta dédelgetett Mars-misszió lehetséges megvalósításáról és persze a fiktív vonalon arról, hogy mához 17 évre miként alakul(hat) majd a vörös bolygóra küldött első expedíciós csapata sorsa.

Időpont: 2016. november 13. vasárnap 21:00 – további információ és érdekességek itt.

Mozi: A martfűi rém

A Sopsits Árpád rendezésében készült A martfűi rém (előzetes itt) története ott kezdődik, hogy 1957-ben Martfűn halálra ítélnek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért. Igen ám, csakhogy aztán hét évvel később ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. A kirendelt fiatal ügyésznek pedig minden kitartására szükség van, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros ragadozóját.

A martfűi rém már látható a mozikban.

Családi: A négyszögletű kerek erdő meséi – zenés mesejáték

Zenés mesejáték a Főnix Műhely előadásában, a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében. Ki ne ismerné a Négyszögletű Kerek erdő lakóit, Bruckner Szigfridet, Mikkamakkát, Aromót, Vacskamatit és a többieket? De valóban ismerjük őket? Tudjuk-e hogyan, miért kerültek az Erdőbe? Erről, és még három további történetről szól az előadás. Az epizódok: Bemutatkozás, A fájós fogú oroszlán, Erdei szavalóverseny, Bikfi-bukfenc-bukferenc.

További információ + az előadások időpontjai és jegyvásárlás itt.

Holdvilág Kamaraszínház
Holdvilág Kamaraszínház

Kiállítás: K e r é k p A R T – biciklik másképp

A Bringológia // Bikeology kiállításhoz kapcsolódva a Közlekedési Múzeum és az Iparművészeti Múzeum tárgyalkotó pályázatot hirdetett középiskolás csapatok számára, kerékpár alkatrészekből készült használati tárgyak vagy installációk készítésére. Az alkotófolyamatok minőségi végeredményei a második emeleti K e r é k p A R T kiállításon tekinthetők meg. Kipróbálható, különleges kerékpárok, biciklis bemutatók és rendhagyó tárlatvezetések mellett kerékpár alkatrészekből készült pályaművek kiállításmegnyitója, bicikliszerviz, bringás workshopok várják a programra látogatókat.

További információt az esemény Facebook-oldalán találsz.

Iparművészeti Múzeum
Iparművészeti Múzeum

Koncert: Sterbinszky Birthday Party

November 12-én éjjel az elektronikus zene és Sterbinszky Karcsi szülinapi bulija. Legendás partysorozat folytatódik. Három lemezlovas az elektronikus zene szentélyében, a belvárosi KASINO-ban varázsolja elő az elmúlt idők feledhetetlen house-gyöngyszemeit és idézik meg a múlt már legendává vált szórakozóhelyeit. Ülj be a house időgépébe és hallgasd ahogyan a guruk pörgetik neked az azóta klubhimnuszokká vált zenéket!

További információ és jegyvásárlás itt.

Jegy.hu
Jegy.hu

Könyv: Törőcsik Mari – Bérczes László beszélgetőkönyve

Kovács nagyapa mozijáról és a Nagykert rózsafáiról, a pélyi templom oltáráról és a velemi diófáról, a cannes-i életműdíjról és a szomszéd Margitkáról, az angolkisasszonyokról és a főiskolai felvételiről, mesterekről és pályatársakról mesél Törőcsik Mari Bérczes László új könyvében. Az élvezettel, humorral és fájdalommal elmondott történetekből egy kivételes személyiség és egy egyszerű ember portréja rajzolódik ki.

A beszélgetőkönyv már kapható a könyvesboltokban és az online webáruházakban.

Európa Könyvkiadó
Európa Könyvkiadó

Szabadtér: Fűvészkert – Trópus a télben

Jöjjön el a Füvészkertbe november 12-13-án, hogy megismerkedjen a trópusi gyümölcsök egzotikus világával! Különleges trópusi gyümölcskoktélok kóstolója várja, és autentikus srí lankai ételeket készíthet a Negura Cooking School főzőworkshopjain. Előadások, kiállítás, a gyerekek próbára tehetik ügyességüket, és a Pálmaházban kötélre mászhatnak – jutalmuk trópusi gyümölcs. Szakvezetővel bejárhatja a Kertet, vagy kézműves gyermekfoglalkozáson ügyeskedhet.

– ígérik a szervezők.

További információt a Fűvészkert weboldalán találsz.

Fűvészkert
Fűvészkert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik