Kultúra

Már ingyen nézhető DiCaprio különleges dokumentumfilmje

Immár a világhálón is elérhető a globális felmelegedés problémájáról szóló alkotás.

Világszerte október 30-án mutatta be a National Geographic Channel az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio Özönvíz előtt (Before the Flood) című filmjét, melyben a világot bejáró Leo arra keres választ, hogy a társadalom miként mentheti meg az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket.

A produkcióban az ENSZ békenagyköveti tisztségét is betöltő DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és aktivistákkal beszélget arról, miként lehetne “kizöldíteni”, azaz fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Bill Clinton, az USA volt elnöke, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, Ferenc pápa, valamint a NASA vezető kutatói.

Az Özönvíz előtt még október elején a Fehér Házban idén először megrendezett South by South Lawn fesztiválon debütált, majd a tévés világpremiert követően mostanra felkerült a magyar National Geographic Youtube-csatornájára, így mostantól bárki megtekintheti. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik