Kultúra

Meghalt a Brandon Lee-t véletlenül megölő színész

Michael Massee-t 61 éves korában érte a halál.

Elhunyt Michael Massee amerikai karakterszínész, aki amellett, hogy olyan filmekben játszott, mint a Hetedik, az Útvesztőben, a Játsz/ma, az Istent játszva és az Amistad, azzal vált hírhedté, hogy 1993. március 31-én A holló forgatásán ő húzta meg annak a fegyvernek a ravaszát, amely kioltotta a legendás Bruce Lee fia, Brandon Lee életét.

Az eset úgy történt, hogy az egyik jelenet felvétele során Brandon Lee besétált egy lakásba, ahol a Massee által megformált negatív karakter, Funboy revolverrel előbb fenyegette, majd körülbelül 5 méterről rálőtt. Ezt a .44-es kaliberű pisztolyt már egy korábbi jelenet forgatásánál is használták. Miután a fegyverre közeli felvételhez volt szükség, a stábnak hatástalanított, de valódinak látszó lőszerutánzattal kellett megtöltenie a tárat. A balesetet követő vizsgálat során azonban kiderült, hogy nem ilyen célra gyártott kelléklőszert vásároltak, hanem éles lőszert alakítottak át a forgatáshoz. A Lee halála miatt súlyos traumát szenvedő Massee-t utólag nem találták vétkesnek a balesettel kapcsolatban.

A holló mindössze a második mozifilmje volt az 1955-ben a Missouri állambeli Kansas Cityben született Massee karrierjében, aki a tragédiát követően később a már említettek mellett olyan tévés és mozis produkciókban tűnt fel, mint a Szahara, a Kisvárosi rejtélyek, az X-akták, a Szép kis nap!, a Millenium, a 24, a Macskanő, a Jelenések, az Alias, az Odaát, a FlashForward – A jövő emlékei, a Született detektívek, a Feketelista és A csodálatos Pókember-filmek. Utolsó szerepét az idén készült Last Man Club című drámában játszotta.

Forrás: The Hollywood Reporter, IMDb

Ajánlott videó

Olvasói sztorik