Kultúra

A Pussy Riot kijött egy Trump-ellenes himnusszal

A Pussy Riot új dalt adott ki Straight Outta Vagina (azaz “egyenesen a vaginából”) címmel, amit egy Donald Trump-ellenes himnusznak szántak.

Íme a videó:

Az orosz feminista punk-rock zenekarnál is Donald Trump nőellenes megjegyzései csapták ki a biztosítékot.

Még október elején a republikánus elnökjelölt nyilvánosan bocsánatot kért, miután a Washington Post nyilvánosságra hozott egy 2005-ben készült videót, amely Donald Trump egyik magánbeszélgetését rögzítette, és amelyen trágár és sértő megjegyzéseket tesz nőkre. A felvétel közben, a buszban beszélgetett Billy Bush műsorvezetővel, akinek azzal kérkedett – meglehetősen vulgáris stílusban -, hogy Palm Beachben hogyan próbált meg sikertelenül “rámászni” egy asszonyra, pedig tudta róla, hogy férjnél van.

Majd arról beszélt, hogy ő bizony szívesen megfogdos nőket, rájuk mászik, rögtön csókolgatja őket, és ha valaki sztár, ez jár neki. Mindezt republikánus politikusok által is gyomorforgatónak minősített stílusban adta elő. A milliárdos azt is mondta a műsorvezetőnek: “ha sztár vagy, akkor a nők hagyják is neked, akkor bármit megtehetsz”. A műsorvezető heherészve helyeselt.  A videó, amely két nappal a következő elnökjelölti vita előtt került nyilvánosságra, és óriási felháborodást keltett.

 

A Pussy Riot azt nyilatkozta, a vagina “tulajdonosa” nem egy ilyen nárcisztikus őrült, mint Trump, aki azt állítja, könnyen megszerezheti a nőket. Azt mondták, a vagina “tulajdonosa” a nő. Ezért pedig végkövetkeztetésnek még levonták, hogy

hölgyeim, a vagina az új pénisz.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik