Kultúra

Kíváncsi vagy, milyen lehet zenétől transzba esni? Akkor hallgasd meg Emeli Sandé új dalát

Megjelent az énekesnő legújabb száma, amelyre sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy egy hétköznapi alkotás.

Négy évvel a Our Version of Events című első stúdióalbuma után idén új lemezzel jelentkezik majd a csodálatos hangú Emeli Sandé (teljes nevén Adele Emily Sandé, de azt hiszem mindenki számára nyilvánvaló, hogy miért nem az első keresztnevét használja), akinek a Long Live the Angels című új korongja november 11-én fog a boltokba kerülni.

Az albumról már szeptemberben megjelent az első kislemez, a Hurts, amelyet most váratlanul a Garden című második követett. A rapper és zenei producer Jay Electronica mellett az ismeretlen Áine Zion közreműködésével rögzített dal igencsak sajátos és ellentmondásos lett, hiszen a kábító hatásától az ember első hallgatásra nem tudja eldönteni, hogy a Garden most inkább álmosítóan rossz, vagy páratlanul zseniális.

A dal mai közzétételével egyidejűleg egy rövid közleményt is kiadott Sandé, aki ebben néhány gondolatot osztott meg a számmal kapcsolatban:

A Garden az egyik kedvenc dalom az új albumról. Egyfajta kifejezése a szabadságnak és a szenvedélynek, amelyek nagyon fontos részei az életemnek. Nagy megtiszteltetés volt együtt dolgozni Jay Electronicával, aki egy géniusz, és nagy örömömre szolgál, hogy ezzel a dallal bemutathatom nektek Áine Ziont, aki pedig egy hatalmas tehetség.

Mondjuk az sem a dalból, sem az énekesnő közleményéből nem derül ki, hogy ez a bizonyos Áine Zion kicsoda és mivel járult hozzá a Garden megszületéséhez, de ez annyira nem is érdekes. Ellenben az már sokkal érdekesebb, hogy Sandé új lemezének szimpla és deluxe változata is lesz, melyek közül a simán 16, míg a bővítetten 19 dal kap helyet.

A Long Live the Angels tracklistje:

  1. Selah
  2. Breathing Underwater
  3. Happen
  4. Hurts
  5. Give Me Something
  6. Right Now
  7. Shakes
  8. Garden [ft. Jay Electronica and Áine Zion]
  9. I’d Rather Not
  10. Lonely
  11. Sweet Architect
  12. Tenderly [ft. Joel Sandé and The Serenje Choir]
  13. Every Single Little Piece
  14. Highs & Lows
  15. Babe
  16. Hurts (akusztikus)
  17. Kung Fu*
  18. Too Much Is True*
  19. Little Bit Longer*
*Az album alapváltozatán nem szerepelnek.
Forrás: Pitchfork

Ajánlott videó

Olvasói sztorik