Kultúra

Hallottad már a Rolling Stonest Beatlest játszani?

Ha nem, úgy itt az alkalom, ugyanis Jaggerék a hétvégi koncertjükön a liverpooli bandától is előadtak egy számot. Videó.

Most pedig egy ismeretlen beatzenekar egyik nótáját fogjuk feldolgozni.

– konferálja fel a lenti videóban a Rolling Stones következő előadását Mick Jagger, aki persze nyilván humorizál, amikor a The Beatlest némiképp tiszteletlenül “ismeretlennek” aposztrofálja. Mindenesetre az azért mégiscsak önmagáért beszél, hogy a Stones tagjai fennállásuk első koncertes feldolgozásához John Lennonéktól az 1969-es “Come Togethert” választották a pénteki koncertjükön, amelynek a kaliforniai Indio adott otthont.

Habár a “Come Together” élőben eljátszása a zenekar történetében mindenképpen rendkívülinek tekinthető, úgy fest, a Stonesnál mostanában nagyon dívik ez a feldolgozásosdi, hiszen a múlt héten jelentették be, hogy Blue & Lonesome címmel még idén új albumot adnak ki, amelyen nem saját számokkal, hanem az 1950-es és 1960-as évekből származó blues dalok feldolgozásaival fogják megörvendeztetni a rajongóikat.

A december 2-án megjelenő 25. Stones-lemezen 12 dal kap majd helyet, melyek pl. Howlin Wolf 1966-os “Commit A Crime”-jának, Jimmy Reed 1957-es “Little Rain”-jének és Lightnin’ Slim 1958-as “Hoo Doo Blues” című dalának a Stones-féle új verziója lesz hallható.

Forrás: Pitchfork

Ajánlott videó

Olvasói sztorik