Kultúra

Érdekes dalcímekkel közeleg Lady Gaga új albuma

Ismertté vált az énekesnő hatodik lemezének repertoárja, amely néhány elgondolkodtató című számot is felvonultat.

Az Egyesült Államokban október 21-én fog a boltokba kerülni Lady Gaga hatodik stúdióalbuma, a Joanne, amelynek az azt kiadó Interscope Records jóvoltából a napokban vált ismertté a rajta helyet kapó számok tracklistje, illetve a borítóképe (lejjebb).

Az alapváltozatban tizenegy, míg a deluxe kiadásban tizennégy számot tartalmazó korongról már a hónap elején megérkezett az első dal, a “Perfect Illusion”, mígnem aztán ehhez mostanra elkészült a videoklip is, amelyben a tőle az évek során megszokotthoz képest meglepően normális és emberi külsővel láthatjuk őrjöngeni a popdívát.

A dinamikus “Perfect Illusion” mellett néhány meglehetősen kommersz című szám is hallható lesz Gaga új korongján, így pl. a “Diamond Heart” (Gyémánt szív), a “Million Reasons” (Millió ok), a “Sinner”s Prayer” (A bűnös imája) és a Florence Welch-sel közös “Hey Girl” (Hé lány) sem tűnik túlságosan eredetinek (legalábbis a címe alapján).

Ugyanakkor a lejjebb olvasható listán akad egy-két figyelemfelkeltő és különös cím is, így pl. az értelmezhetetlen “A-Yo”, a címadó “Joanne”, valamint a “John Wayne” is, melyek közül főleg az utóbbi keltheti fel még az énekesnőért (hozzám hasonlóan) különösebben nem rajongók kíváncsiságát is. Emellett a jól csengő “Angel Down” (kb. Lezuhant angyal) és a Joanne alapváltozatáról hiányzó “Grigio Girls” (Komor lányok) is érdekesnek tűnik.

A Joanne borítóképe. Fotó: Interscope Records
A Joanne borítóképe. Fotó: Interscope Records

A Joanne tracklistje:

01. Diamond Heart
02. A-Yo
03. Joanne
04. John Wayne
05. Dancin’ In Circles
06. Perfect Illusion
07. Million Reasons
08. Sinner’s Prayer
09. Come to Mama
10. Hey Girl [ft. Florence Welch]
11. Angel Down

A deluxe kiadás dalai:

12. Grigio Girls
13. Just Another Day
14. Angel Down (Work Tape)

Forrás: Pitchfork

Ajánlott videó

Olvasói sztorik