Kultúra

Egy korszak véget ért: Cliff Williams kiszállt az AC/DC-ből

A basszusgitáros búcsúvideóban erősítette meg, hogy tényleg otthagyja a bandát.

Az követően, hogy még július elején egy interjúban beharangozta a dolgot, mára sajnos hivatalossá és valósággá vált Cliff Williams kiválása az AC/DC-ből. Ez azt jelenti, hogy a dalszerző és gitáros Malcolm Young, a dobos Phil Rudd és az énekes, Brian Johnson után immáron a negyedik alapemberét veszítette el az ausztrál rockbanda.

Williams a korábbi ígéretéhez hűen most ősszel még lenyomta a Rock or Bust világturné hetedik, befejező etapját, melynek keretében a tegnapi philadelphiai koncerten állt utoljára színpadra. A fellépést követően ma került fel az együttes Youtube-csatornájára a lent látható búcsúvideó, amelyben Cliff megerősíti visszavonulását és elköszön a rajongóktól.

Az 1973-ban alakult rockbandában 1978 óta zenélő Williams a videóban ismét elmondja azt, amit a nyáron is lenyilatkozott, miszerint több mint 40 év zenélés után immár a zsigereiben érzi, hogy itt az ideje abbahagyni. A 66 éves zenész állítása szerint a jövőben szeretné majd távol tartani magát a koncertezésektől és a lemezfelvételektől, ezért egyelőre nem is tervez csinálni semmi mást, csak otthon pihengetni a családjával.

Szomorú, de Cliff Williams visszavonulásával az AC/DC őstagjai közül a gitáros legenda Angus Young maradt az utolsó a mára teljesen kicserélődött összetételű együttesben.

Forrás: The Guardian

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik