Kultúra

Dörner György helyett a kommunikációs osztály reagált a botrányos kinevezésre

24.hu
24.hu

2016. 09. 14. 16:13

Az Újszínház a kifogásolt igazgatói pályázat érvénytelenítésével a hivatalos döntésig egyelőre nem törődik.
Korábban a témában:

Ahogy korábban már megírtuk, az Újszínház, a Thália Színház és a Madách Színház igazgatói pályázatainak kiírása és a beérkezett pályaművek elbírálása során történt szabálytalanságok miatt közleményt adtak ki az Újszínház ügyvezető igazgatói állására pályázók.

A pályázati eredménnyel kapcsolatban kifogást nyújtottak be Tarlós István főpolgármesterhez és Balog Zoltán miniszterhez, amelyben kérik a pályázat érvénytelenné nyilvánítását és új, a törvény rendelkezéseinek megfelelő pályáztatás lefolytatását. (A hat pályázó által írt nyílt levél egyébként itt olvasható).

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Dörner Györgyöt, nevében pedig az intézmény kommunikációs osztálya válaszolt nem túl érdemlegesen, szűkszavúan, e-mailben.

A kérdéseket és válaszokat változtatás nélkül közöljük:

Nyílt levélben támadták kinevezését. Ahogy öt éve, most is beszédtéma, hogy politikai hátszéllel nyerte el az igazgatói széket. Mit gondol erről?

Erre bizonyára azok tudnak válaszolni, akik beszélnek róla.

Igen magas számú pályázat (12) érkezett az Újszínház igazgatói székére. Miért az Öné nyerhetett? A nyílt levél szerint a szakmai bizottság “ténylegesen nem tárgyalta a 10 érvényes pályázatot, nem hallgatta meg a pályázókat, és a nélkül hozott döntést.”

Erre a kérdésre valószínűleg a szakmai bizottság tudna csak válaszolni.

Milyen lenne az Újszínház következő öt éve az Ön víziója szerint? Miben lenne más, mint a korábbi esztendők?

Az Újszínház ezelőtt 5 évvel elindult egy úton, melyet folytatni szeretnénk. Továbbra is klasszikus és kortárs magyar szerzők műveit játsszuk. A színház továbbra is helyet ad a Keresztény Színházi Fesztiválnak, mely keretében több külföldi társulat is ellátogat hozzánk. A színházba járók száma, ahogy a mutatók is igazolják, emelkedik. Szeretnénk, ha a következő 5 évben csak az előadásokról, színészekről lenne szó és nem felesleges csatározásokról.

A Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) a pályázat érvénytelennek nyilvánítását követeli. Ha ez megtörténik, pályázna újra?

Erről most még nem tudunk nyilatkozni, hiszen semmilyen döntés nem született tudtommal.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MILAN, ITALY - OCTOBER 31:  A general view of the new Scientology Church is seen on the opening day on October 31, 2015 in Milan, Italy. The five-story, four-building, 258-windows, former headquarters of Philips and computer company Sun has been converted into a 10,000 square meter Scientology church and will be the largest of its kind in the world.  (Photo by Awakening/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.