Kultúra

Tom Hanks pilótás filmje vette át a vezetést az amerikai mozikban

Remekül nyitott a Sully, amelyet sem a szintén új When the Bough Breaks című thriller, sem a Vaksötét nem tudott megszorongatni.

Ahogyan az előzetesen várható is volt, két hét után véget ért a Vaksötét tengerentúli (rém)uralma, ugyanis a Sully – Csoda a Hudson folyón 35,5 millió dollárral nyitva nagyon simán verte nemcsak a horrort, de a komplett bevételi mezőnyt is. Mögé másodiknak kapaszkodott fel a Jon Cassar rendezte When the Bough Breaks, amely 20 millióval termelt kevesebbet a Clint Eastwood rendezésében készült drámánál. Az ezúttal már csak 8,2 milliót összeszedő Vaksötét a dobogó legalsó fokára, míg az ex-ezüstérmes Suicide Squad – Öngyilkos osztag 5,6 millióval a negyedik helyre kényszerült.

A toplista közepébe érkezett meg az európai forgalmazásban a Robinson Crusoe címet viselő, míg a tengerentúlon The Wild Life keresztséggel futó angol-francia-német animációs mozi 3,4 millióval, melynek hála a többi produkció minimum három-három helyet veszített a múlt héthez képest. Ennek fényében a Kubo és a varázshúrok 3,2 millióval bronzérmesből hatodik, az Elliott, a sárkány pedig 2,9 millióval negyedikből hetedik lett, miközben a 2,8 millióval nyolcadikként befutó Rossz anyák csupán egyet rontott. Még nála is jobban sikerült kijönnie a hétvégi helyezkedésből a Hell or High Water című kriminek, amely 2,6 millióval megőrizte a kilencedik helyét, míg a Virsliparti 2,3 millióval a hét vesztesévé vált, miután az ötödik pozícióból zuhant hátra tizediknek.

Izgalmas hétvégének néz elébe a box office lista mezőnye, merthogy egyéb tingli-tangli produkciók mellett az Egyesült Államokban ezen a héten kerül a mozikba az Oliver Stone rendezte Snowden, a Bridget Jones babát vár és a Blair Witch című új Ideglelés-horror is (előzetes itt), amelyek egyaránt esélyesnek mutatkoznak a Sully legyőzésére.

A teljes hétvégi USA TOP 10 (szeptember 9. – szeptember 11.):

1. Sully – Csoda a Hudson folyón – Hétvégi bevétel: $35,5m. Összbevétel: $35,5m. Gyártási költség: $60m.
2. When the Bough Breaks – Hétvégi bevétel: $15,0m. Összbevétel: $15,0m. Gyártási költség: $10m.
3. Vaksötét
– Hétvégi bevétel: $8,2m. Összbevétel: $66,8m. Gyártási költség: $10m.
4. Suicide Squad – Öngyilkos osztag – Hétvégi bevétel: $5,6m. Összbevétel: $307,4m. Gyártási költség: $175m.
5. Robinson Crusoe – Hétvégi bevétel: $3,4m. Összbevétel: $3,4m. Gyártási költség: $13m.
6. Kubo és a varázshúrok
– Hétvégi bevétel: $3,2m. Összbevétel: $40,8m. Gyártási költség: $60m.
7. Elliott, a sárkány – Hétvégi bevétel: $2,9m. Összbevétel: $70,0m. Gyártási költség: $65m.
8. Rossz anyák – Hétvégi bevétel: $2,8m. Összbevétel: $107,5m. Gyártási költség: $20m.
9. Hell or High Water – Hétvégi bevétel: $2,6m. Összbevétel: $19,8m. Gyártási költség: $12m.
10. Virsliparti – Hétvégi bevétel: $2,3m. Összbevétel: $93,1m. Gyártási költség: $19m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik