Kultúra

Meghalt Lady Chablis

Az Éjfél a jó és a rossz kertjében című krimivel ismertté vált transznemű előadónő 59 éves volt.

A Variety számolt be róla, hogy egyelőre ismeretlen körülmények között tegnap elhunyt Lady Chablis, akit John Berendt amerikai író beleírt az 1994-ben megjelent és bestsellerré vált Éjfél a jó és a rossz kertjében című regényébe. A 216 héten át tartó elsőségével Berendt könyve azóta is abszolút rekorder a New York Times bestseller-listáján. A műből három évvel később Clint Eastwood forgatott filmet, amelyben Chablis önmagát alakította.

Az 1957-ben Floridában született Lady Chablis eredetileg Benjamin Edward Knox néven látta meg a napvilágot. A melegek jogaiért küzdő transznemű előadóként az 1970-es években vált ismertté és habár az Éjfél a jó és a rossz kertjében filmadaptációja mellett csak az 1999-es Partners című tévéfilmben játszott, az évtizedek során számos rendezvényen, tévéműsorban, dokumentumfilmben és rádióműsorban szerepelt.

A provokatív stílusáról is elhíresült Lady Chablis 1996-ban önéletrajzi könyvet jelentetett meg Hiding My Candy: The Autobiography of the Grand Empress of Savannah címmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik