Kultúra

Film készül Silvio Berlusconiról

A volt miniszterelnökről szóló produkciót egy nemzetközileg is elismert, díjnyertes rendező fogja levezényelni.

A 2014-ben a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscarral kitüntetett A nagy szépséget is jegyző, a film rendezéséért BAFTA-díjat is nyert Paolo Sorrentino fogja készíteni a Loro (magyarul “ők”, de vesszővel írva a L’oro jelentése “arany”) című filmet, amely Silvio Berlusconiról és az ő belső köréről fog szólni – jelenti a Variety.

A produkcióról egyelőre nem tudni sokat, a címén kívül mindössze annyi biztos, hogy a forgatókönyvet is Sorrentino írja és a forgatás várhatóan a jövő nyáron kezdődik majd. A Variety értesülései szerint Sorrentinónak nem célja bírálni az ex-kormányfőt, ezért a filmje objektíven igyekszik majd megközelíteni Berlusconi botrányoktól sem mentes történetét.

Sorrentino egyébként jelenleg a velencei filmfesztiválon vesz részt, ahol is a hétvégén mutatták be a The Young Pope (Az ifjú pápa) című minisorozatát (előzetes itt), amelyben a kétszeres Oscar-jelölt Jude Law alakítja a főhőst, akit a valaha volt legfiatalabb pápának választanak meg, annak dacára, hogy alapvetően egy roppant ellentmondásos figura.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik