Kultúra

Továbbra is a Vaksötété a trón az amerikai mozikban

Nem talált legyőzőre a horror, amelyet a hétvégén a Fény az óceán felett című romantikus dráma és a Morgan című sci-fi thriller próbált meg befogni.

Bevételi szempontból az idei év eddigi leggyengébb hétvégéjén is a már második hete uralkodó Vaksötét jött ki győztesen a mindenkori versenyfutásból, még úgy is, hogy az első hely megtartásához ezúttal elégségesnek bizonyult 15,7 millió dollár egyébként meglehetősen gyenge teljesítménynek számít a tengerentúlon. Mögötte maradt a második helyen a korábban hetekig trónoló Öngyilkos osztag kereken 10 millióval, míg a bronzérmet nem kis meglepetésre a magát a hatodik pozícióból felküzdő Elliott, a sárkány szerezte meg 6,4 millió zöldhasúval. Tőle mindössze 4 ezer dollárral lemaradva negyedikként futott be a Kubo és a varázshúrok, amely egy hete még harmadik volt.

Az alacsony bevételek következtében a toplista középmezőnyében komoly tülekedés alakult ki a produkciók között, mígnem végül a harmadik és negyedik helyezettek esetéhez hasonló nyúlfarknyi különbségek döntötték el, hogy melyik film hányadikként zárt. Az egy hete még negyedik Virsliparti című animációs ökörség csupán egyet rontott és 5,3 millióval ötödik lett, miközben mögé egy új film érkezett meg: ez a Michael Fassbender és Alicia Vikander főszereplésével forgatott Fény az óceán felett, amely 4,9 millióval nyitott. Nyolcadikból feljött hetediknek a Rossz anyák 4,7 millióval, míg a nyolcadik az az alig 35 ezer dollárral kevesebbet termelő Haverok fegyverben lett, amely egy hete még hetedik volt. Három helyezést javítva 4,5 millióval tizenkettedikből kapaszkodott fel kilencediknek a Hell or High Water című krimi, amely mögött az élmezőny veszteseként öt pozíciót visszaeső A mestergyilkos – Feltámadás futott be utolsóként, 4,2 millióval. A hét igazi vesztese pedig a Morgan című horrorba hajló sci-fi lett, amely nagyon csúnyán elhasalva a pénztáraknál 1,9 milliót kuporgatott és így csak a tizenhetedik helyet tudta megszerezni.

Több más produkció mellett a héten mutatják be az amerikai mozikban (is) a Clint Eastwood rendezésében és Tom Hanks főszereplésével készült Sully – Csoda a Hudson folyón című drámát (előzetes itt), amelynek jó esélye mutatkozik a Vaksötét legyőzésére.

A teljes hétvégi USA TOP 10 (szeptember 2. – szeptember 4.):

1. Vaksötét – Hétvégi bevétel: $15,7 m. Összbevétel: $51,1m. Gyártási költség: $10m.
2. Suicide Squad – Öngyilkos osztag – Hétvégi bevétel: $10,0m. Összbevétel: $297,4m. Gyártási költség: $175m.
3. Elliott, a sárkány – Hétvégi bevétel: $6,47m. Összbevétel: $64,2m. Gyártási költség: $65m.
4. Kubo és a varázshúrok – Hétvégi bevétel: $6,46m. Összbevétel: $34,3m. Gyártási költség: $60m.
5. Virsliparti – Hétvégi bevétel: $5,3m. Összbevétel: $88,4m. Gyártási költség: $19m.
6. Fény az óceán felett – Hétvégi bevétel: $4,9m. Összbevétel: $4,9m. Gyártási költség: $20m.
7. Rossz anyák
– Hétvégi bevétel: $4,74m. Összbevétel: $102,5m. Gyártási költség: $20m.
8. Haverok fegyverben – Hétvégi bevétel: $4,70m. Összbevétel: $35,2m. Gyártási költség: $40m.
9. Hell or High Water – Hétvégi bevétel: $4,5m. Összbevétel: $14,6m. Gyártási költség: $12m.
10. A mestergyilkos – Feltámadás – Hétvégi bevétel: $4,2m. Összbevétel: $14,4m. Gyártási költség: $40m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik