Kultúra

A pénznél sokkal jobban motivál a pizza

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 09. 03. 12:11

Szombat van, hétvége. Gondoljon vissza a munkával töltött hétköznapokra. Hányszor dicsérte meg a főnöke? Én csak azért nem írom le a pontos számot, mert előfordulhat, hogy irigykedésben törnek ki ezt az írást a főnököm is olvasni fogja.

Most pedig tegyük fel, hogy hétfőn, mielőtt elkezd dolgozni, kap egy üzenetet, amiben a főnöke megkéri, válasszon három jutalmazási forma közül.

  • pénzbeli bónusz a nap végén,
  • szóbeli dicséret vagy
  • kupon egy ingyen pizzára.

Nem kell sokat gondolkodni a válaszon, a legtöbben kapásból a pénzt választanák, de Dan Ariely, a Duke Egyetem pszichológus professzora egy egyszerű kísérlettel a legújabb könyvében bebizonyította, hogy nem is így működünk.

A könyvében leírt kísérlet szerint egy héten keresztül négy csoportra osztották az Intel egyik izraeli gyárának munkásait. A teljesítménynövekedés vagy –romlás elég egzakt módon mérhető egy ilyen gyárban, számítógépes chipeket kellett összeszerelni.

Az első csoport – ha jól dolgozott –egy „Szép volt” szövegű üzenetet kaphatott a főnöktől a nap végén, a másik 30 dollárt (nagyjából 8500 forintot), a harmadik egy kupont a pizzára, a negyedik semmit, ők voltak a kontroll.

A munkások elkezdtek dolgozni, a kutató is, figyelte őket, hogyan változik a motiváció hatására a munkakedv.

A hét elején még a pizza bizonyult a legjobbnak, ez a csoport a kontrollcsoporthoz képest eleinte 6,7 százalékkal volt hatékonyabb. Nem sokkal lemaradva következett a jutalmazó üzenet, a pénz 4,9 százalékon állt.

A hét végére változás állt be, a pénzzel jutalmazható csoport elkezdett rosszabbul termelni, -13,2 százalékot teljesítettek, a pizza visszacsúszott a második helyre és kiderült, hogy

legjobban úgy motiválhatjuk dolgozóinkat, ha megdicsérjük őket.

A kutató szerint az eredmény nem meglepő, a megbecsültség érzete sokkal fontosabb a materiális javaknál.

De az is látszik, hogy a pénznél jobb motivátor az, ha veszünk valamit ezen a pénzen (pizza, még ha harminc dolláron több pizzát is tudunk venni), sőt, Ariely azt tervezte, az ételt házhoz szállítják, hogy a család is láthassa, mennyire megbecsülik a dolgozót a munkahelyén.

A megállapítás a dicséretről nem új, 2011-ben a London School of Economics egy ötven tanulmányból álló kötet végén arra jutott, hogy az alkalmazottak keményebben dolgoznak, ha úgy érzik – és éreztetik velük –, megbecsülik őket.

(New York Magazine, Esquire)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Wikileaks founder Julian Assange raises his fist prior to addressing the media on the balcony of the Embassy of Ecuador in London on May 19, 2017.
Ecuador urged Britain today to "grant safe passage" out of the country to WikiLeaks founder Julian Assange after Sweden dropped a warrant that drove him to take refuge in Ecuador's London embassy. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.