Kultúra

Vegyél egy Nagylevegőt, és nyomd meg a play gombot!

Dalpremier a 24.hu-n. Itt a See The Sun új felállásának második nótája.

Nem kell semmilyen lelki rákészülés ahhoz, hogy valaki meghallgassa a budapesti See The Sun zenekar új dalát, egyszerűen csak a címe az, hogy Nagylevegő. És ezt most mutatja be a magát – saját találmányként – dream-rock cetlivel ellátó trió, amely bár még csak a második nótájánál jár, egyáltalán nem nyeretlen kétévesekből áll. Hogy mást ne mondjunk, a tagok közül Maci az olyan hörgő-morgó zenekarokból lehet ismerős, mint A Losing Season, a Cojones vagy a rendkívül kedves nevű Hit By a Schoolbus. Itt azonban egészen más húrokat penget – ugyanis ő a basszusgitáros.

see the sun 2

Az új felvétel hátteréről viszont az énekesnő, Kata mesélt:

A címmel meggyűlt a bajunk, több ötlet is felmerült, de egyiket sem éreztük elég erősnek. Végül egy teljesen spontán pillanatban csak úgy bedobtam a Nagylevegőt, mint esélyes ’versenyzőt’, a srácok meg rögtön ráharaptak. Ez a megénekelt mozzanat szinte mindenki számára ismerős. Ha új kihívások elé nézel, ha nehéz döntéseket kell meghoznod, vagy ha valamilyen fontos feladat előtt állsz, rendszerint veszel egy jó mély levegőt. Ettől nem feltétlenül lesz könnyebb, a problémát sem oldja meg, valahogy mégis segít abban, hogy nekiindulj és tedd, amit tenned kell. Pontosan erről szól ez a dal.

Ez oké, de miért dream-rock?

Ugye létezik egy olyan műfaji megnevezés, hogy dream-pop, de nálunk a meglévő hangulatos, lebegős, és kicsit álmodozós hangulat mellett azért vannak ütősebb, dinamikusabb hangzások is, ezért a stílus második felét rockra cseréltük. Ezen felül persze még csomó mindenbe belekóstolunk: a Nagylevegő vége például hamisítatlan drum’n’bass, ahol ugyancsak szeretünk kalandozni

– adta meg a műfaji meghatározást a gitáros Dave.

Hát akkor Nagylevegő, és jöhet a dal!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik