Kultúra

Steve Rogers többé már nem Amerika Kapitány

Erről egy interjúban a Polgárháborút rendező Russo fivérek beszéltek, akik azt is elárulták, milyen lett volna a film, ha nem játszik benne Robert Downey Jr.

Három és fél hónap telt el az Amerika Kapitány: Polgárháború bemutatója óta és miután hamarosan Blu-Rayen és DVD-én is megjelenik a szuperhősmozi, az azt levezénylő Anthony és Joe Russo most a Huffington Post illetékeseivel leülve elemezte a filmet, amellyel kapcsolatban egy-két érdekes gondolatot és háttérinfót is megosztottak.

Az első kijelentés Joe Russoé volt, aki úgy fogalmazott, a film végén azzal, hogy ledobta a földre és otthagyta a nemcsak fegyverként funkcionáló, de őt, mint hőst is szimbolizáló pajzsát, Steve Rogers (Chris Evans) lényegében megszűnt Amerika Kapitánynak lenni:

Úgy gondolom, a pajzs ledobásával elengedte azt az identitását és beismerte, hogy a történetben tulajdonképpen Amerika Kapitány volt konfliktusban azzal a személyes döntéssel, amit ő Steve Rogersként hozott.

Arról nem esett szó, hogy ez az enyhén szólva is drámai változás a karakter életében milyen hatással lesz rá az Avengers: Infinity War címet viselő Bosszúállók 3-ban, mindenesetre az elgondolkodtató, hogy “pusztán Steve Rogers” vajon mennyire és hogyan lesz a szuperhősök segítségére a Thanos (Josh Brolin) elleni küzdelemben.

A pajzs ledobása és otthagyása nagyobb jelentőséggel bírt, miként azt sokan gondoltuk. Fotó: Marvel Studios
A pajzs ledobása és otthagyása nagyobb jelentőséggel bírt, miként azt sokan gondoltuk. Fotó: Marvel Studios

A hős személyét érintő kérdés mellett Russóék az interjúban azt is felfedték, hogy milyen alternatív ötletük volt a Polgárháború sztoriját illetően arra az esetre, ha a Tony Starkot alakító Robert Downey Jr. végül nem vállalta volna, hogy ismét Vasember páncéljába bújik.

Volt egy időszak, amikor azt fontolgattuk, hogy a Kapitány mitológiájából ismerős Madbomb (kb. őrületbomba) köré építjük fel a cselekményt. A Madbomb vonzereje abban rejlik, hogy tomboló vadállatok hordáivá változtatja az embereket. Magyarán a Kapitánynak azzal a morális és fizikai kihívással kellett volna szembenéznie, hogy az egyébként ártatlan civilekkel kénytelen harcolni. Ez több izgalmas kérdést is felvetett volna, mindenekelőtt azt, hogy miként állítsa meg őket anélkül, hogy végezne velük?

– mondta Anthony Russo és habár kétségtelenül érdekesen hangzik, abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy Downey Jr. bevonásával végül is a nyerőbb koncepciót vitték filmre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik