Kultúra

Megvan, hogy ki rendezheti Az igazság ligája B csapatának moziját

Az Öngyilkos osztag és Az igazság ligája után a Warner Brothers filmre viszi a Justice League Dark nevű társaságot is.

Hosszas huzavonát és bizonytalankodást követően mára eldőlt, hogy Doug Liman fogja rendezni a Warner Bros. és a DC szuperhősős moziverzumépítésének következő installációját, a Dark Universe munkacímű Justice Legaue Dark-filmet – jelenti a Variety. Liman leszerződése még nem hivatalos, de már több külföldi hírportál is megerősítette a hírt, úgyhogy várhatóan hamarosan a stúdiónál beszüntetik a hallgatást és bejelentik.

Doug Liman fogja levezényelni a Dark Universe-filmet. Fotó: Associated Press
Doug Liman fogja levezényelni a Dark Universe-filmet. Fotó: Associated Press

A magyarul a sötét igazság ligájaként lefesthető Justice Legaue Dark nevű bagázst a mozivásznakon összeboronáló film eredetileg Guillermo Del Toro ötlete volt, aki tavaly el is kezdett dolgozni a projekten, csakhogy aztán az ugyancsak több hónapos hercehurcát követően végül mégis zöld utat kapó Tűzgyűrű 2 miatt otthagyta a melót. A produkciónak azóta Michael Gilio személyében új forgatókönyvírója és Scott Rudin bábáskodásával új producere is lett, úgyhogy Liman csatlakozásával végre teljessé vált a csapat.

A Justice League Dark alakulata kicsit hasonlít az Öngyilkos osztagéra, ugyanis ez a társulat is csupa gonosztevőből és/vagy antihősből áll: a DC képregényekben a korábban mozifilmet és tévésorozatot is kapó John Constantine, továbbá Frankenstein, Swamp Thing, vagyis a mocsári szörny, Deadman, Zatanna és Etrigan, a démon alkotják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik