Kultúra

Történelmet írt a Suicide Squad zenei albuma

Korábban soha egyetlen soundtrack sem volt képes arra a teljesítményre, amellyel mostantól a szuperbűnözős mozié büszkélkedhet.

Miközben a film színvonalához képest továbbra is szépen hasít a mozikban és világszerte immár 572 millió dolláros bevételnél tart a Suicide Squad – Öngyilkos osztag, addig mostanra a film zenei albuma egy egészen egyedülálló teljesítményt ért el, méghozzá a Billboard tekintélyes 200-as toplistáján, amely mindenkoron az Egyesült Államokban legkelendőbb lemezeket rangsorolja. A Billboard oldalán ma közzétett jelentés szerinta Suicide Squad: The Album a megjelenése óta immár zsinórban második hete uralja az amerikai toplistát, márpedig ez olyasmi, amire korábban egyetlen egy filmzenei album sem volt képes.

A Suicide Squad: The Album borítója. Fotó: Warner Bros. Records
A Suicide Squad: The Album borítója. Fotó: Warner Bros. Records

Természetesen az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem az Öngyilkos osztag ütősebbnél ütősebb betétdalait tartalmazó lemez a Billboard TOP 200 történetében az első olyan, amely több héten át uralni tudta a listát, ugyanis ez két évvel ezelőtt A galaxis őrzői albumának, illetve 2003-ban a Bad Boys 2 – Már megint a rosszfiúk soundtrackjének is sikerült: előbbi két hétig, utóbbi pedig (megszakítással ugyan, de) négy hétig volt első helyezett. Igen ám, csakhogy míg ezeknek a korongoknak anno néhány itt is kellett ahhoz, hogy felkapaszkodjanak az amerikai Billboard trónjára, addig az augusztus 5-én a boltokba került Suicide Squad-album kapásból az élen debütált és azóta is tartja magát.

A Billboard 200 feletti uralom mellett az sem elhanyagolandó, hogy a 14 betétdal között a Skrillex és Rick Ross együttműködéséből született “Purple Lamborghini” című számot is felvonultató korong az elmúlt két hétben az USA-n kívül három másik ország albumeladási listáján is bajnok tudott lenni: ezek az ausztrál, a kanadai és az új-zélandi toplisták voltak. Érdekességképpen a MAHASZ hazai listáján csupán a 20. helyig kapaszkodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik