Kultúra

Cefetül feszkós lesz Clint Eastwood és Tom Hanks pilótás filmje

Új előzetest kapott a Sully című dráma, amelyben a főhőst alakító Hanks egy lehetetlen manőverrel menti meg a gépe fedélzetén utazók életét.

Két hollywoodi élő legenda: Clint Eastwood és Tom Hanks összefogásában készül a Sully – Csoda a Hudson folyón című dráma, amely annak a Chesley “Sully” Sullenbergernek a történetét fogja elmesélni, akinek 2009-ben egy zseniális landolással 155 ember életét sikerült megmentenie. A produkcióhoz már júniusban megérkezett a határozottan erős első előzetes, mígnem most egy a filmből új képsorokat és forgatási pillanatokat is leleplező IMAX trailer érkezett, amelynek sikerült még várósabbá tennie az alkotást.

Warner Bros. Pictures
Warner Bros. Pictures

Az eddigi előzetesek alapján a Sullenberger önéletrajzi könyvéből forgatott Sully legfőbb pikantériája az lesz, hogy a pilótát a hatóságok sokat vizsgálták és bírálták a tette miatt, ugyanis azt a landolást elméletileg lehetetlen lett volna kivitelezni, neki mégis sikerült. A manőverre egyébként azért volt szükség, mert a 2009. január 15-én New Yorkból Seattle városába tartó Airbus A320-as a felszállást követően egy csapat lúddal ütközött, melynek hatására a hajtóművek megadták magukat. Az akkor 58 éves Sullenberger húzása ugyan kétségtelenül kockázatos volt, mindazonáltal bejött – az esetnek eme kettősségét fogja vizsgálni a film, amely már most rendkívül erős darabnak ígérkezik.

Tom Hanks oldalán a fontosabb szerepeket Aaron Eckhart, Anna Gunn, Sam Huntington és Laura Linney játssza a Sully – Csoda a Hudson folyónban, amely egy nappal az amerikai bemutató előtt: szeptember 8-án fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik