Kultúra

Négy keréken a Balatoni borvidéken

Már csak egy hét, és kezdetét veszi a népszerű Magyar Borok Útja Rallye, melynek 100 autóból álló mezőnye idén a Balatoni Borrégiót fedezi fel. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat. A verseny női házigazdája és műsorvezetője Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, a köztestület Zala megyei elnöke lesz, férfi műsorvezető párja pedig Buda Márton, aki női kollégájával ellentétben első alkalommal vesz részt a rendezvényen.

Alig több mint egy hét múlva, augusztus 26-án péntek reggel a budapesti Kincsem Parkban felbőgnek a motorok, és a Magyar Borok Útja Rallye 100 autóból álló mezőnye nekivág a mintegy 700 kilométeres versenytávnak, és felfedezze a teljes Balatoni Borrégiót, benne a Somlói Borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai Borvidékeket, valamint a Balatonfüredi-Csopaki Borvidéket. A Magyar Borok Útja Rallye egyik kiemelt célja, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait és borvidékeit. Idén 17 pincészetet látogatunk meg, az ismert nagy nevektől az egészen kicsi, ámde magas színvonalon működő családi vállalkozásokig. A mai sajtótájékoztatóra is elhozta legfinomabb borait a Csali Szőlőbirtok, a Folly Arborétum és Borászat, a Lídia Borház és a Villa Tolnay Pince, továbbá a vendégek soraiban helyet foglalnak a Fáncsi Hegyi Pince, a Liszkay Borkúria, valamint a Canter Borház képviselői.

„Szeressük és tiszteljük egymást, a közlekedés többi résztvevőjét, és tartsuk be azokat a szabályokat, melyek saját magunk és mások érdekében is fontosak! Csodálatosak a magyar tájak és azok az útvonalak, ahova ezek a versenyek eljutnak, nekünk az a dolgunk, hogy ezt felelősségteljesen élvezzük, így mindannyiunk számára élmény lesz ez a három nap.” – emelte ki Knezsik István.

A XXI. Magyar Borok Útja Rallye fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesznek. A szponzorautókat biztosító autós márkák mellett a rendezvény szervezésében és lebonyolításában idén is szakmai partnereink a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik