Kultúra

A tizenegy legmenőbb mozzanat az új Zsivány Egyes-trailerből

Mostanra biztosan mindenki látta már a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet második trailerét, de ha jobban megvizsgáljuk, bizony sokkal többet rejt magában, mint amennyit elsőre megmutat.

1. A Birodalom ereje

A Zsivány Egyesben a legjobb talán az lesz, hogy végre háttérinformációt nyerhetünk a Birodalom erejéről. Az első képkockák már mutatnak ebből valamit, hiszen a hatalmas Csillagromboló, amely egy Tatooine-szerű bolygó felszínének közelében áll, meglehetősen vérfagyasztó.

rogue-one-1024x576

2. Az U-szárnyú

Egy teljesen újfajta harci gép jelenik meg a Lázadók oldalán, amely stílusában ugyan hasonlít az X-szárnyúakra, de mindenképpen forradalmasítja a megszokott formákat. Remélhetőleg a közepes méretű, kétüléses gép beváltja a hozzá fűzött reményeket, és ikonikus motívumává tud válni a Star Wars-univerzumnak.

u-wing_3a89a295

3. Rajtaütés

Ugyan nem szeretnénk előre kedvencet választani, de nagy esélyesként pályázik erre a címre Baze Malbus, aki független fejvadászként a birodalmiak ellen harcol. Erős oka van erre, hiszen ahogy megfogalmazza: „felrobbantották az otthonunkat”. Mesterlövész lézerpuskájával pedig egy fél birodalmi osztagot semmisít meg már a trailerben.

14012485_1329818927029038_293925067_o

4. Chirrut Imwe, a vak harcos

Vaknak ugyan vak, de semmiképpen sem mondható esetlennek, hiszen a film egyik legkeményebb karaktere lesz. Az eddig nem derült ki, hogy Erőérzékeny-e, vagy sem, a trailer egyik legjobb jelenete az a pár villanás, ahogy egy bottal elintéz egy tucat rohamosztagost.

gif6

5. “A kapitány azt mondta, hogy barát vagy. Nem foglak megölni.

A humor mindig is része volt a Star Wars-univerzumnak, a forrását pedig sokszor a droidok szolgáltatták. Úgy fest, nem lesz ez másként a Zsivány Egyesben sem, habár egy pusztító gép K-2SO, ezen a mondaton már lehet egyet mosolyogni. A doridot Alan Tudyk személyesíti meg, akitől nem áll távol a robot-szerep, az Én a Robotban Sonnyt alakította korábban.

gif3

6. Halálcsillag-fogyatkozás

Láttuk már működésben a Birodalom legfélelmetesebb fegyverét, azonban ennyire epikus képet talán még nem láthattunk róla. Ahogy eltakarja a napot a bolygó lakói elől, nos, az legalábbis hátborzongató.

CrzNTpe

7. Orson Krennic

Nem szívesen néznénk farkasszemet ezzel a figurával, ez a tekintet többet mond minden szónál. Érdekes, hogy eddig még egyetlen filmkockán sem láthattuk megszólalni, ez remekül fokozza a vele kapcsolatos feszültségeket. Annyi azért sejthető, hogy ő az, akit a Halálcsillag megépítésével bíztak meg és ezt a feladatát buzgón igyekszik végrehajtani. Remélhetőleg az ő háttértörténetét is megismerhetjük majd, és nem süllyed a sablonos főgonosz szerepébe.

14060136_1329819617028969_1039872671_o

8. Csata a parton

Komoly akciók várhatók ennél a parti jelenetnél, azonban azt még csak találgatni lehet, hogy melyik bolygón járhatunk. A CGI-technika mellett nem kevés valódi robbanóanyaggal forgattak itt, már a trailerből is kiderül, hogy ennél a jelenetnél biztosan nem fogunk unatkozni.

14002379_1329820010362263_224344299_o

9. Rakétavető az AT-AT ellen

Nem kevés bátorságra lesz szüksége hőseinknek, hisz a fentebb említett parton több AT-AT-vel is szembe kell nézniük. Minket simán megvettek ezzel a jelenettel, Baze Malbus egy rakétavetővel találja telibe a lépegetőt, amelyről közismert, hogy igen nehéz harcképtelenné tenni. Ez a pár kocka meglehetősen hasonlít a Ryan közlegény megmentésének világához. Azonban nem lőtték le a poént, úgy tűnik, a filmig várnunk kell rá, hogy kiderüljön, sikerült-e leteríteni.

gif

10. Bolygórobbantás

Gyerekként eszedbe jutott, vajon mi történt Alderaan népével, amikor a szuperlézer elpusztította őket? Az ébredő Erőben láthattuk már bolygók pusztulását, olyat eddig viszont még nem, hogy valaki egy ilyet túl is élt volna. A képen valószínűleg egy tesztüzem-állapotot láthatunk, még nincsen teljesen kész a Halálcsillag, támadóereje viszont már így is brutális.

gif4

11. Darth Vader visszatér

Mármint a képernyőre, hiszen a történet szerint még nem olyan régen vált Sith lovaggá. Ugyan csak hátulról láthatjuk minden idők legikonikusabb főgonoszát, már így is szívmelengető érzés.

gif2

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet 2016. december 15-én kerül a hazai mozikba.

Szabó Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik