Kultúra

A tizenegy legmenőbb mozzanat az új Zsivány Egyes-trailerből

24.hu
24.hu

2016. 08. 15. 17:49

Mostanra biztosan mindenki látta már a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet második trailerét, de ha jobban megvizsgáljuk, bizony sokkal többet rejt magában, mint amennyit elsőre megmutat.

1. A Birodalom ereje

A Zsivány Egyesben a legjobb talán az lesz, hogy végre háttérinformációt nyerhetünk a Birodalom erejéről. Az első képkockák már mutatnak ebből valamit, hiszen a hatalmas Csillagromboló, amely egy Tatooine-szerű bolygó felszínének közelében áll, meglehetősen vérfagyasztó.

2. Az U-szárnyú

Egy teljesen újfajta harci gép jelenik meg a Lázadók oldalán, amely stílusában ugyan hasonlít az X-szárnyúakra, de mindenképpen forradalmasítja a megszokott formákat. Remélhetőleg a közepes méretű, kétüléses gép beváltja a hozzá fűzött reményeket, és ikonikus motívumává tud válni a Star Wars-univerzumnak.

3. Rajtaütés

Ugyan nem szeretnénk előre kedvencet választani, de nagy esélyesként pályázik erre a címre Baze Malbus, aki független fejvadászként a birodalmiak ellen harcol. Erős oka van erre, hiszen ahogy megfogalmazza: „felrobbantották az otthonunkat”. Mesterlövész lézerpuskájával pedig egy fél birodalmi osztagot semmisít meg már a trailerben.

4. Chirrut Imwe, a vak harcos

Vaknak ugyan vak, de semmiképpen sem mondható esetlennek, hiszen a film egyik legkeményebb karaktere lesz. Az eddig nem derült ki, hogy Erőérzékeny-e, vagy sem, a trailer egyik legjobb jelenete az a pár villanás, ahogy egy bottal elintéz egy tucat rohamosztagost.

5. “A kapitány azt mondta, hogy barát vagy. Nem foglak megölni.

A humor mindig is része volt a Star Wars-univerzumnak, a forrását pedig sokszor a droidok szolgáltatták. Úgy fest, nem lesz ez másként a Zsivány Egyesben sem, habár egy pusztító gép K-2SO, ezen a mondaton már lehet egyet mosolyogni. A doridot Alan Tudyk személyesíti meg, akitől nem áll távol a robot-szerep, az Én a Robotban Sonnyt alakította korábban.

6. Halálcsillag-fogyatkozás

Láttuk már működésben a Birodalom legfélelmetesebb fegyverét, azonban ennyire epikus képet talán még nem láthattunk róla. Ahogy eltakarja a napot a bolygó lakói elől, nos, az legalábbis hátborzongató.

7. Orson Krennic

Nem szívesen néznénk farkasszemet ezzel a figurával, ez a tekintet többet mond minden szónál. Érdekes, hogy eddig még egyetlen filmkockán sem láthattuk megszólalni, ez remekül fokozza a vele kapcsolatos feszültségeket. Annyi azért sejthető, hogy ő az, akit a Halálcsillag megépítésével bíztak meg és ezt a feladatát buzgón igyekszik végrehajtani. Remélhetőleg az ő háttértörténetét is megismerhetjük majd, és nem süllyed a sablonos főgonosz szerepébe.

8. Csata a parton

Komoly akciók várhatók ennél a parti jelenetnél, azonban azt még csak találgatni lehet, hogy melyik bolygón járhatunk. A CGI-technika mellett nem kevés valódi robbanóanyaggal forgattak itt, már a trailerből is kiderül, hogy ennél a jelenetnél biztosan nem fogunk unatkozni.

9. Rakétavető az AT-AT ellen

Nem kevés bátorságra lesz szüksége hőseinknek, hisz a fentebb említett parton több AT-AT-vel is szembe kell nézniük. Minket simán megvettek ezzel a jelenettel, Baze Malbus egy rakétavetővel találja telibe a lépegetőt, amelyről közismert, hogy igen nehéz harcképtelenné tenni. Ez a pár kocka meglehetősen hasonlít a Ryan közlegény megmentésének világához. Azonban nem lőtték le a poént, úgy tűnik, a filmig várnunk kell rá, hogy kiderüljön, sikerült-e leteríteni.

10. Bolygórobbantás

Gyerekként eszedbe jutott, vajon mi történt Alderaan népével, amikor a szuperlézer elpusztította őket? Az ébredő Erőben láthattuk már bolygók pusztulását, olyat eddig viszont még nem, hogy valaki egy ilyet túl is élt volna. A képen valószínűleg egy tesztüzem-állapotot láthatunk, még nincsen teljesen kész a Halálcsillag, támadóereje viszont már így is brutális.

11. Darth Vader visszatér

Mármint a képernyőre, hiszen a történet szerint még nem olyan régen vált Sith lovaggá. Ugyan csak hátulról láthatjuk minden idők legikonikusabb főgonoszát, már így is szívmelengető érzés.

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet 2016. december 15-én kerül a hazai mozikba.

Szabó Márton

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.