Kultúra

Új tévésorozat jön a Trónok harca szerzőjétől

A trónok harcának globális sikere után a szerző, George R.R. Martin által jegyzett Wild Cards című sci-fi-sorozatból is tévészéria készül - értesült a BBC News.

Az 1987 óta megjelenő, ma már több mint 20 kötetes sci-fi egy alternatív világban játszódik, amelyben egy idegen vírus terjed el a Földön a második világháború után. Az emberiség zöme elpusztul, vannak, akiket megváltoztat a kór, a lakosság egy százaléka viszont valamilyen szuperképességre tesz szert, amelyet vagy jóra, vagy rosszra használ.

A Wild Cards-sorozat főszerkesztője George R. R. Martin, egyes köteteit ő is írta, de a sorozaton eddig mintegy harminc szerző dolgozott.

A könyvfolyam tévés jogait a Universal Cable Productions vásárolta meg, amely egyebek mellett a Psych és a Mr Robot című produkciókat is készíti.

Martin örömmel számolt be a fejleményekről, mint írta, nyomban elkezdik a munkát, és reményei szerint a Wild Cards több ezernyi sztorijából több összefonódó sorozat is készül majd.

Mindenekfelett ez egy univerzum, éppoly nagy, szerteágazó és izgalmas, mint a Marvel vagy a DC képregényeinek univerzuma (bár némiképp karakánabb, reálisabb és következetesebb azoknál), remek, kisebb-nagyobb szerepben feltűnő szereplőgárdával

– fogalmazott az író.

Martin az HBO-val kötött exkluzív szerződése miatt nem vehet részt közvetlenül az új sorozat megírásában, a feladatot a Wild Cards főszerkesztő-helyettesére és írójára, Melinda Snodgrassra, valamint Gregory Noveckre, a DC Comics és az Syfy Films korábbi írójára és producerére bízta.

Ismerik és szeretik a Wild Cards-univerzumot, éppoly jól, akárcsak én, és szerintem fantasztikus munkát fognak végezni. Sok szerencsét kívánok nekik

– mondta Martin. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik