Kultúra

Meglepetés: mégsem kétrészes lesz a Bosszúállók 3

Ez abból derült ki, hogy a Walt Disney megváltoztatta a szuperhősmozik címeit.

Érdekes húzással állt elő a Marvel stúdiót gardírozó Walt Disney, amely tegnap hivatalosan is átkeresztelte a harmadik Bosszúállók-kaland két részét: a korábban az Avengers: Infinity War Part I és Avengers: Infinity War Part II címet viselő produkciókat. A módosítás értelmében az első film címéből kikerült a “Part I” és mostantól egyszerűen Avengers: Infinity War címen fut, míg a másodiknak törölték a címét és egyelőre csupán mint “Untitled Avengers“, azaz cím nélküli Bosszúállók-filmként tartják nyilván. A premierdátumokon ugyanakkor nem változtattak, így az Infinity War továbbra is 2018. május 4-én, a titokzatossá vált negyedik film pedig 2019. május 3-án fog az amerikai mozikba kerülni.

A kétrészesnek beharangozott Avengers: Infinity War korábbi hivatalos logója. Fotó: Marvel Studios
A kétrészesnek beharangozott Avengers: Infinity War korábbi hivatalos logója. Fotó: Marvel Studios

A változtatás több kérdést is felvet, mindenekelőtt azt, hogy most akkor továbbra is szorosan összefüggenek-e majd a filmek, vagy már nem annyira. Mindenesetre azzal, hogy hivatalosan többé már nem egy történet két részeként készülnek, a Disney gyanúsan mintha azt akarná sejtetni, hogy a két szuperhősmozi igazából nem fog olyan szorosan kapcsolódni egymáshoz. Ezt támaszthatja alá a produkciók levezénylésével megbízott Anthony és Joe Russo májusi kijelentése, akik az Uproxx nevű oldalnak adott interjújukban így fogalmaztak:

Ezek két nagyon különböző film. A “Part I” és “Part II” félrevezetőek. Az a tervünk, hogy megváltoztatjuk őket, csak még nincsenek meg az új címek.

A módosítás konklúziójaként elkönyvelhetjük, hogy a két produkció közül mostantól már csak az első fog biztosan a szuperhősök és Thanos (Josh Brolin) epikus küzdeleméről szólni. A Jim Starlin képregényíró által írt és eredetileg 1991-ben megjelent Végtelen hatalom című nagyszabású Marvel-történeten alapuló Avengers: Infinity War forgatókönyvét a második és harmadik Amerika Kapitány-mozi sztoriját is együtt kidolgozó Christopher MarkusStephen McFeely duó írja, és a filmben jelen állás szerint csupán Robert Downey Jr. (Vasember), Chris Evans (Amerika Kapitány), Chris Pratt (Űrlord), Chris Hemsworth (Thor) és Elizabeth Olsen (Skarlát Boszorkány) játszik hivatalosan.

Forrás: Deadline, The Wrap

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik