Kultúra

Ősszel kerül a mozikba Hajdu Szabolcs díjnyertes filmje

Megvan a Karlovy Vary-ban a filmfesztivál fődíjával kitüntetett Ernelláék Farkaséknál premierdátuma.

Július 1-9 között rendezték meg az 51. Karlovy Vary-i filmfesztivált, amelyen a Hajdu Szabolcs rendezésében készült Ernelláék Farkaséknál című kamaradráma elnyerte a rangos seregszemle fődíját, a Kristály Glóbuszt, sőt, mivel Hajdu szereplője is saját filmjének, a legjobb színésznek járó elismerést is behúzta. A produkciónak akkor még nem volt meg a magyarországi bemutatója, mígnem a filmet forgalmazó Big Bang Media ma közleményben tudatta, hogy az alkotás szeptember 29-én fog megérkezni a mozikba.

A film az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozásakor felszínre törő konfliktusok sorát mutatja be: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából és Eszterék kénytelenek befogadni őket. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a lappangó ellentéteket. Hajdu a saját otthonában a családjával és az operatőr-szakos tanítványaival forgatta új filmjét, amely egy fojtogató kamaradráma. Szarkasztikus humorú, finom rajzolatú portré a mai Magyarország hétköznapjairól.

Hajdu Szabolcs (interjúnk a rendezővel itt olvasható) a saját lakásában, nejével, Török-Illyés Orsolyával, két gyermekével (Lujzával és Zsigmonddal) valamint barátaival, Tankó Erikával és Szabó Domokossal forgatta le alacsony költségvetésű filmjét (előzetes itt), amelynek készítésében stábként a direktor hallgatói működtek közre a Metropolitan Egyetemről.

Forrás: Big Bang Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik